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Recept šalje: Snežana Kitanović. Sretno!
Lovačke šnicle sa pireom od kelerabe
Potrebno je:
1 kg junećih šnicli
4 glavice luka
2 kašike ražanog brašna
4 kelerabe
I još:
so,
biber,
peršun,
maslinovo ulje
Postupak pripreme:
Juneće šnicle, izlupamo, posolimo i pobiberimo.
Svaku šniclu uvaljamo u brašno i propržimo svaku stranu na ulju
.
Polovinu isprženih šnicli poređamo u dublji vatrostalni sud.
Na njih poređamo crni luk narezan na krugove, posolimo, pobiberimo i pospemo seckanim peršunom.
Preko toga nanesemo preostale šnicle i pospemo peršunom.
Preko njih nalijemo toplu vodu da ogreznu, poklopimo vatrostalni sudsud folijom i pečemo 90 min. na 180C.
Prilog ovom jelu je pire od kelerabe, koji se priprema na sledeći način:
Kelerabe iseckamo na kockice i ubacimo u posoljenu vodu pa kuvamo dok ne omekšaju.
Kada su skuvane, procedimo vodu, dosolimo po ukusu, dodamo maslinovo ulje i sve izmiksamo štapnim mikserom.
Lovačke šnicle služimo sa pireom od kelerabe.
Jaeger Sshnizelmit Kohlrabi Mash
Zutaten:
1 kg Rinderschnizel
4 Zwiebeln
2 Esslöffel Roggenmehl
4 Kohlrabi
Und:
Salz,
Pfeffer,
Petersilie,
Olivenöl
Vorbereitung:
Rindersnizel , mit Salz und Pfeffer würzen.
Jede Schnizel durch Mehl rollen und jede Seite in Öl braten.
Die Hälfte der gerösteten Schnizel in eine tiefere feuerfesten Pfanne legen.
Darauf Zwiebel geschnitten in Kreisen, mit Salz und Pfeffer würzen und mit gehackter
Petersilie bestreuen.
Die restlichen Schnizel darauf legen und mit Petersilie bestreuen..
Daraufurch heißes Wasser gießen, mit Folie abdecken und für 90 min backen. bei 180C.
Die Anlage zu diesem Gericht wird: Kohlrabi püriert, die wie folgt hergestellt wird:
Kohlrabi hacken in Würfel schneiden und in Salzwasser kochen, bis sie weich ist.
Wenn gekocht, Wasser ausschueteln, mitSalz abschmecken, fügen Sie das Olivenöl und alles
mit den Mixer pürieren
.
Jaeger Schnizel Steak mit Kohlrabi puree aufdienen.
Hunter Schnizel with mashed Kohlrabi
Ingredients
1 kg of beef Schnizel
4 onions
2 tablespoons of rye flour
4 kohlrabi
And :
salt,
pepper,
parsley,
olive oil
Preparation:
Beef schnizel, , add salt and pepper.
Every schnizel roll in flour and fry each side in oil.
Half of fried schnizel put in deeper oven pan.
Sprinkle onion cut into circles, season with salt and pepper and sprinkle with chopped parsley
Put on top the remaining snizel and parsley.
Pour hot water , cover with foil and bake for 90 min. at 180C.
Mashed Kohlrabi, prepare as follows:
Kohlrabi chop into cubes and place in salted water, and cook until soft.
When cooked, strain water, add salt to taste, add the olive oil put inthe blender. Puree
Hunters Schnizel serve with mashed Kohlrabi.
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