Ana Matić nije rasla pored svojih baka ali i od baka komšinica naučila je mnogo toga. Evo ga jedan lep recept za Prženu tortu i Zidna kuvarica. Sretno!
Recept od moje komšinice baka Ratke.
Pržena torta
Za šerbet (upržen šećer)
1 šolja šećera
1 šolja vode
Za koru
5 jaja
1 šolja šećera
1 kesica praška za pecivo
150 g ( 8 kašika) brašna
5 jaja
1 šolja šećera
1 kesica praška za pecivo
150 g ( 8 kašika) brašna
Skuvati šerbet.
Staviti šolju šećera u suvu šerpicu i kada se otopi dodati šolju vode. Mešati dok se šećer sa dna šerpice ne otopi i ostaviti da se ohladi.
Priprema
Zatim ulupati čvrst sneg od 5 belanaca sa 1 šoljom šećera, pa dodati žumanca i prašak za pecivo, promešati, dodati ohlađen šerbet i brašno. Sve sjediniti kašikom i izliti u nauljenu i brašnom posutu tepsiju. Peći na 180C oko pola sata.
Zatim ulupati čvrst sneg od 5 belanaca sa 1 šoljom šećera, pa dodati žumanca i prašak za pecivo, promešati, dodati ohlađen šerbet i brašno. Sve sjediniti kašikom i izliti u nauljenu i brašnom posutu tepsiju. Peći na 180C oko pola sata.
Нема коментара:
Постави коментар