Tatjana Stojanović, šalje nam recept Lenja pita sa kruškama. Sretno!
Sastojci
- 1 kg krušaka
- 2 jajeta
- 200 g masti
- 200 g šećera
- 250 ml mleka
- 1 prašak za pecivo
- po potrebi brašno
- 1 kesica cimeta
- 2 kesice vanilin šećera+4 kašike šećera
- tri supene kašike mlevenog keksa
Priprema
- Izmutiti žumanca.mast,šećer,mleko.
prašak za pecivo i dodati brašno po potrebi da se umesi glatko testo.Ostaviti u frižider 30 minuta.Zatim ga podeliti na dva dela,jedan deo razviti ,i pomoću oklagije prebaciti u podmazanu tepsiju Preko testa rasporediti izrendane kruške ,posuti ih šećerom i mlevenim keksom.Po želji dodati malo cimeta..Poklopiti sa drugim testom ,premazati belancetom i posuti vanilin šećerom..Saviti da se peče. u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta.
Нема коментара:
Постави коментар