Pita sa šparglama i dimljenom slaninom
Testo:
200gr brašna
100gr putera
1/2 kašičice soli
2 kašike hladne vode
Fil:
250gr zelenih špargli
1 glavica crnog luka
1 kašika ulja
100gr dimljene slanine
1 manja šargarepa
3 jaja
250ml pavlake za kuvanje
50 rg rendanog parmezana
prstohvat soli i bibera
Postupak:
U sud staviti brašno, so i puter, pa ih sjediniti sve dok masa ne bude mrvičasta.
Dodati hladnu vodu i zamesiti testo, a zatim ga staviti u kesu, pa ostaviti pola sata u frižideru.
Iseći šparglu na manje komade, pa ubaciti u kipuću vodu i kuvati oko 5min.
Kada je kuvana preliti je hladnom vodom da bi zadržala lepu zelenu boju, a zatim procediti.
Za to vreme u tiganj zagrejati ulje, dodati na tanke kolutiće šargarepu i sitno seckan crni luk i pržiti ga dok ne postane staklast a šargarepa ne omekša.
Zatim ubaciti sitno seckanu dimljenu slaninu i pržiti zajedno, dok slanina ne postane hrskava.
U činiji razmutiti jaja, dodati pavlaku za kuvanje, parmezan, so i biber.
Ohlađeno testo rastanjiti tako da pokrije dno i ivice okruglog kalupa veličine 25 cm.
Testo izbockati viljuškom i peći 15 minuta na 180C.
Na pečeno testo rasporediti mešavinu luka, slanine i šargarepe, iseckane i probarene špargle pa sve zaliti smesom od jaja.
Peći još oko 20 minuta.
Нема коментара:
Постави коментар