Recept je poslala Verica Radišić Poznanović i ja ga znam , da vidimo d ali će se dopasti Novozelandjanima
POTREBNO JE
Za kore: 500 g belog brašna, kašičica ulja, so, 1 žumance .
Za fil: 500 g masnijeg sira, 250 g kajmaka, 5 jaja, 5 listova blitve, 1 l mleka, 100 g masti ili ulja
PRIPREMA
Prosejte brašno u sudu za mešenje, dodajte ulje, so i onoliko vode koliko je potrebno da se zamesi srednje tvrdo testo. Dobro izmesite i podelite na tri delova, pa svaki deo ponovo premesite i ostavite lopte testa da se odmaraju pola sata. Sto prekrijte stolnjakom, pospite ga brašnom, a zatim rastanjite jednu po jednu loptu na debljinu od dva milimetra. Kad se testo odmori , stavite ga na stoljnjak i razvucite. Sir i kajmak izgnječite viljuškom, dodajte mleko i žumanca, seckanu blitvu, a belanca odvojeno umutite i polako umešajte u pripremljenu masu. Podmažite pleh mašću, a preostalu mast zagrejte. Preko razvucene kore, sipajte fil i urolajte , tako jos dva puta. Pitu poprskajte vrelom mašću. Pripremljenu gibanicu pecite oko sat vremena na 220 stepeni. Tokom pečenja gibanicu više puta viljuškom probodite
Нема коментара:
Постави коментар