Scroll down for Recipe in English
Volim i često pravim jela , koja vode poreklo iz Azije. Kod kineskih jela na primer dopada mi se što oni jako brzo u woku spremaju sveže povrće , tako da je ukus mnogo bolji.
Ovoga puta sam napravila svoju kombinaciju sa pilećim mlevenim mesom i mojim najomiljenijim Japanskim sosom Teriyaki. Ja ovde takve sosove kupim gotove i naravno imam svoje specijalne brendove koje sam odabrala isprobajući pre toga mnoge. Za vas , koji ne dolazite lako do ovakvih gotovih sosova napisala sam i sastojke pa možete napraviti kod kuće.
Sastojci
Pileće kuglice
500 g pilećeg mlevenog mesa
2 Kašike prezli
1 Jaje
so i biber po ukusu
1 Kašika susama.
Priprema
Sipamo u činiju sve sastojke i iseckani zeleni luk, pa napravimo kuglice. U vrućem voku isprzimo , nekoliko minuta, okrećući sa svake strane. Uspemo susam, pa teriyaki sos.
Ja sam kao povrće koristila dugačku tanku kinesku boraniju, kojusam isekla na male komade i dinstala u ulju sa kašičicom belog luka.Posle nekoliko minuta dodala sam malo vode i poklopila.Oko 5 minuta buranija je gotova.
Služimo na pirinču ili testenini i pospemo sa amalo isečenog zelenog luka.
Teriyaki sos
1/4 šolje soja sosa
1 šolja vode
1/2 kašičice djumbira u prahu
1/4 kašičice belog luka u prahu
5 Kašika smedjeg šećera
1 do 2 Kašike meda
2 Kašike gustina
1/4 šolje vode
Priprema
Sos
Umešamo sve sastojke osim gustina. Zagrevamo .Umešamo gustin u vodi i uspemo u šerpu. Mešamo dok dobijemo gustinu koju želimo. Tako lako
*********************************************************************************
Chicken meat balls
Ingredients
500 g chicken mince
2 green onions
1 egg
2 TS bread crumbs
salt and pepper to taste
Create
Mix all ingredients and form balls. Bake in very hot wok with llittle oil , turning. Add sesami seeds. When done add teriyaki sauce. Cover and simmer for about 5 minutes . Done.
Prepare your vegetables. I used long chinese string beans ,cut in approx 8 cm pieces.Saute them in hot wok for couple of minutes with 1 tsp of minced garlic. Add little water and cover for a few minutes. Done.
You can serve it over noodles or boiled rice. Sprinkle with cut green onion
Ingredients
Teriyaki sauce
- 1⁄4cup soy sauce
- 1cup water
- 1⁄2teaspoon ground ginger
- 1⁄4teaspoon garlic powder
- 5tablespoons packed brown sugar
- 1 -2tablespoon honey
- 2tablespoons cornstarch
- 1⁄4cup cold water
This is a very simple meal to prepare, yet it's delicious. With a glass of red wine and some music by "Sade" in the background dinner is served:)) Bon apetit:))
ОдговориИзбришиThis is a very simple meal to prepare, yet it's delicious. With a glass of red wine and some music by "Sade" in the background dinner is served:)) Bon apetit:))
ОдговориИзбриши