Mislim da je ovo bilo jedno od prvih mojih kreacija.I ostalo je vrlo omiljeno.Kao što se mnogi stari recepti ako su dovoljno ukusni kao ovaj održe. Ovaj malo odstupa, jer u bašti imam mnogo spanaća i pokušavam da ga stavim svuda gde je moguće.
Sastojci
- 3 velika komada pilećih filea, zasečenih u sredini (butterfly cut)
- 6 režnjeva nedimljene slanine ,može i šunka
- 1 šolja prezli
- 1 jaje
- 100 gram kačkavalja, tanke kriške
- 150 g svežeg spanaća
- 2 Kašike putera
- 2 Kašike brašna
- 1 šolja pavlake (ili mleka)
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 šolje rendanog parmezana
- 1 Kašika suve mirodjije
Sos sa mirodjijom
Priprema
- Na filet koji smo otvorili redjamo: slaninu, spanac, sir Posolimo
- Pržimo oko 10 minuta u dosta ulja, okrećući ih, da se isprže sa svake strane. Kada je skoro gotovo , napravimo sos
- Istopimo puter pa sipamo brašno.Mešamo i posle 2 minuta uspemo pavlaku. Posolimo i kad se sos zgusne dodamo mirodjiju
- Serviramo uz salatu i krompir
- . Krompir koji sam ovde servirali ,je tanko sečen pa u vatrostalnoj činiji naredjan i naliven bistrom supom. Poklopljen drugom posudom tako da je pritisnut dole.Fantastičan ukus
Нема коментара:
Постави коментар