Ovaj čizkejk ima malo drugačiji početak. Umesto biskvita za donju koru smo koristili orahe i bademe. I svi smo bili oduševljeni. Lično više volim pečen čizkejk
Sastojci
- 1 1/2 šolja oraha, lesnika, badema
- 1 3/4 šolje šečera
- 4 Kašike neslanog putera
- 1 Kašika vanila ekstrakta
- 250 g krem sira
- 4 velika jaja, na sobnoj temperaturi
- 2 limete, sok i rendana korica
- 1/2 šolje punomasne pavlake
Priprema
- Predgrejemo rernu na 175 stepeni Clezija. Namastimo okrugao pleh sa dnom koje se vadi . Prečnik 23 cm. U blenderu izmrvomo orahe i bademe sa 1/4 šolje šećera. Dodamo otopljen puter pa blendamo dok se ne umeša sa ostalim. Pećemo 12 minuta na 175 stepeni Celzija
- U činiji umešamo krem sir, sok od 1 limete, preostali šećer,vanilu i pavlaku.Onda dodajemo jaja, jedno po jedno. Uspemo u pleh
- Smanjimo temperaturu na 150 stepeni Celzija. Pečemo 60 do 70 minuta. Čizkejk če u sredini biti još malo kao nepečen.
- Ostavimo da se ohladi pa ga stavimo u frižider preko noći. pokrijemo vrh plastičnom folijom da se ne ukori.
- Izvadimo i nožem , koji smo prethodno provukli kroz vruću vodu oko ivice čizkejka prodjemo , da se lakše izvadi.
- Dekorišemo tankim kriškama limete i rendanom koricom.
Obozavam cheesecakes sa citrusima, a limeta mi je najdraza.
ОдговориИзбришиTu smo onda iste. I ja ih obožavam.Kako često pravim azijska jela, limeta je tu sastojak u mnogima
Избриши