Od svih kolacica koje pecem za praznike krajem godine. ove kflice najvise volim,Jela sam ih jedne godine prilikom posete Nemackoj i od tada su obavezno na stolu sa ostalim sitnim kolacima,
Po receptu: Isprzimo prvo bademe..i kuca zamirise rajski.
Sastojci
- 300 g Brasna
- 80 g Secera u prahu
- Naprstak soli
- 80 g pecenih i sitno izmlevenih badema
- 2 zumanca
- 200 g Hladnog putera
- 1 kasika vanila ekstrakt
- 100 g secera u prahu za posipanje
Promesamo brasno,izmlevene bademe,so secer u prahu, Dodamo zumacna i vanila ekstrakt, promesamo.Sada dodamo puter, koji ja prvo izrendam, Brze se spoji sa ostalim sastojcima,
Napravimo od testa loptu,zavijemo u plasticnu foliju,oko 30 minuta ostavimo u frizideru
Predgrejem rernu 30 minuta na..170 °C.
Od testa napravimo male loptice iformiramo ih u vidu polumeseca,
Poredjamo na papir za pecenje i pecemo oko 15 minuta.
Ostavimo da se malo ohlade, Pa ih pospemo obilno sa secerom u prahu.Cuvamo u zatvorenoj kutiji.
Napravimo od testa loptu,zavijemo u plasticnu foliju,oko 30 minuta ostavimo u frizideru
Predgrejem rernu 30 minuta na..170 °C.
Od testa napravimo male loptice iformiramo ih u vidu polumeseca,
Poredjamo na papir za pecenje i pecemo oko 15 minuta.
Ostavimo da se malo ohlade, Pa ih pospemo obilno sa secerom u prahu.Cuvamo u zatvorenoj kutiji.
Vanil kiflice forever ! Nema im ravne, sta god pravila ili ne za praznike, njih ne preskacem, ove tvoje izgledaju bas onako divno starinske:)
ОдговориИзбриши