Šta čemo drugo usred sezone koštičastog voća nego jedan lep kolač, koji ne samo da je jednostavan nego se i ne peče a ukusan je ..posebno.
Sastojci
1 kg svežeg ili smrznutog bobičastog voća
1 šolja šećera
1 kašičica vanile
1 limun.izrendana korica
2 Kašike soka od pomorandže
250 g jagoda isečenih na kriške
10 parčeta hleba .odsećena kora, pa svako parče na 3 dela
Za dekoraciju, bobičasto voće i umućena pavlaka
Priprema
U veliku šerpu stavimo polovinu bobičastog voća ,(ne jagode), šečer, vanilu i rendanu koricu limuna kao i sok od pomorandže.
Pustimo da provri, pa na niskoj temperaturi krčkamo, dok se šećer rastvori.
Skinemo sa šporeta i umešamo drugu polovinu voća, kao i jagode i ostavimo da se ohladi
Modlu za kuglof , prvo obložimo folijom,o bložimo sa svake strane plus dno sa kriškama hleba
Sipamo voće. pa pokrijemo hlebom
Stavimo , papir za pečenje na to, pa onda tanjir, koji potpuno zatvara modlu
Malo sačekamo ,oko 15 minuta, dok hleb upije tećnost.Sada ma modlu stavimo nešto teško, npr avan i ostavimo u friđžideru najmanje 14 sati.
Dekorišemo sa raznim voćem i šlagom
Zanimljiv recept! Nisam nikada jela puding od hleba, a planiram da ga pravim..
ОдговориИзбришиTebi i tvojima želi sve najbolje i srećnu Novu 2016. godinu! ♥
Puding je fantastičan. obi;no imaš one bread and pudding pa stvarno puding i pečeš . Ovo je isto delom ukuvano vo'e i par dodataka i ne kuva se. Nisam imala baš dobru modlu, tj zaboravila sam da sam je pozajmila drugarici inače izgleda mnogo lepše u njoj.
ОдговориИзбришиHvala na željama i mi tebi i tvojoj porodici želimo od srcea sve najlepše!