Uvek kazem da je panakotu lako napraviti, ja sam ovde zbog dodatka kompota koristila samo vanilu i kokosovo mleku , vi mzoete panakoti u pripremi dodavati sve od limunovog soka, pomorandzde, cokolade i sta vam padne na pamet kao ukusno.
Sastojci
1 konzerva (325 ml) kokosovog mleka*
1/3 solje secera
1 kasicica vanile
4 ka[scice zelatina (ja sam koristila zelatin biljnig porekla)
250 ml pavlake
1/3 solje secera
1 kasicica vanile
4 ka[scice zelatina (ja sam koristila zelatin biljnig porekla)
250 ml pavlake
Priprema:
I
125 ml vruce vodel i 4 kasicice zelatina u prahu promesamo, dok se zelatin istopi.U serpu sipamo kokosovo mleko, secer i pavlaku i zagrevamo ali ne pustimo da prokuva, Sklonimo sa sporeta i pazljivo uspemo rastopljeni zelatin i vanilu.Izmesamo d ase sve spoji
Sipamo u male posudice , ostavimo da se malo ohladi i ostavimo u frizider da se scvrsne , najmanje 4 sata.
Ja sam servirala uz kompot od rabarbare i dekorisala semenkama crnog susama
Sipamo u male posudice , ostavimo da se malo ohladi i ostavimo u frizider da se scvrsne , najmanje 4 sata.
Ja sam servirala uz kompot od rabarbare i dekorisala semenkama crnog susama
1 коментар:
A VERY DEAR FRIEND of mine made this ESPECIALLY FOR US. It marked a SPECIAL DAY IN OUR LIVES. I LOVED IT!! It wasn't only DELICIOUS it was SPECIAL!!! Thank you for something soo WONDERFUL:)))) I DEARLY MISS Y.......
Постави коментар