Losos se smatra skupom ribom. Osim u nekim zemljama kao što je i kod nas slučaj. Mi ga obilato i jedemo, nekad dimljenog, nekad u sašimiju, nekad pečenog u tiganju , a nekad i ovako poširanog maslinovom ulju (confi)
Sastojci
3 čena isitnjenog belog luka
1kašičica timijana
1 korica pomorandže u trakama
1 kašika korijander semena
2 lorbera
250 ml maslinovog uljal
400 g fileta od lososa
So po ukusu
Priprema
Sve začine stavimo u dublji tiganj.Sipamo maslinovo ulje i na srednjoj temperaturi zagrejemo oko 15 minuta
Losos, koji je na sobnoj temperaturi dobro posolimo, isečemo na kocke. Spustimo pažljivo u ulje i krčkamo oko 15 minuta
Pire od šargarepe, djumbira i soka od pomorandže
- 1/3 šolje svežeg soka od pomorandže
- 1/2 šolje putera na sobnoj temperaturi
- 1 1/2 Kašike sveže rendanog djumbira
- 1 Kašika rendane korice pomorandže
- 1 Kašika soka od limuna
- 4 Kašike šećera
Priprema
- Skuvamo šargarepu i dodamo 2 Kašike šećera , oko 25 minuta dok su sasvim mekane, U vodu dodamo i malo soli, Kad su skuvane ocedimo pa vratimo u šerpu malo još ostavimo dok se izgubi sva tečnost
- U medjuvremenu u šerpu stavimo sok od pomorandže, kuvamo na srednjoj temperaturi. Dodamo puter,djumbir koru od pomorandže i mešamo dok se puter istopi.Dodamo sok od limuna i preostalu Kašiku šećera.
- Stavimo u blender i blendamo dok dobijemo pire.
- Šparglu izdinstamo kratko u puteru
- Divne kombinacije, prava eksplozija ukusa
Zovi me na ovaj ručak... ♥
ОдговориИзбришиDobro i došla!
ОдговориИзбриши