Ovo je jedna od onih salata, koja se kod nas uz hleb sa belim lukom jede kao ručak. Tradicionalno se priprema sa feta sirom ali mi je često pravimo i sa drugom vrstom kremastog sira
Sastojci
2 veća paradajza
1 paprika babura
1 krastavac
2 komada zelenog luka
so i biber po ukusu
Ulje i sirće
Ja sam imala flašicu maslinovog ulja sa limunom i koristila sam to
100 grama kremastog sira ( moj je verzija gorgonzole)
Isečemo sve sastojke, izmrvimo sir, posolimo i pobiberimo i sipamo ulje i sirće.To je sve za uživanje u lepoj salati
Mi smo pekli hleb u saksiji i od toga kasnije pravili tost s aputerom i usitnjenim belim lukom koji smo kratko pekli u rerni
Zao mi je ovo nije grcka salata, mi ne koristimo ni limun ni sirce ni mladi luk u takvoj salati i dodamo i oregano.
ОдговориИзбришиMeni jeste, ima sve sastojke kao i grčka samo što sam je malo izmenila po mome ukusu :)
ОдговориИзбришиАутор је уклонио коментар.
ОдговориИзбришиGrcima nije, ne bi trebala da se zove grcka salata. Neko dolazi vidi naziv a to nije grcka salata.zasto igrate mojom tradicijom?
ОдговориИзбришиJedino isto je paradajz i krastavac
ОдговориИзбришиBut this ain't a greek salad..
ОдговориИзбришиTo nije grcka salata, ni priblizno. Ako vec nesto menjas po svome, promeni i naziv jela, u ovom slucaju, salate.
ОдговориИзбришиInace, svi recepti su ti z'brda, z'dola....sve nesto po sistemu sta se nadje u kuci..ne dopada mi se ni malo.
To sto zivis u Novom Zelandu, ma, koga briga vise? Zive ljudi na mnogo lepsim mestima, pa se ne hvale. Ocito si mnogo usamljena tamo.
A što se vraćaš na blog ako ti se ne dopada ni malo? Baš je čar u tome da se koristi hrana koju imaš u kući, da možeš i da iskoristiš ostatke, da ne bacaš i da uštediš. :) I ko je u ovom postu pomenuo Novi Zeland? Ti hejtuješ tuđ post i onda ispada da je ona usamljena? Svašta. :) Nađi život i uživaj u njemu, pusti druge da rade ono što vole.
ИзбришиDragi svi zovite je kako hoćete samo se nemojte prepirati:)
Избришиuuu, mnogo vazno jel Grčka jel čija je....Odlična je!
ОдговориИзбриши