Tradicionalno ova kula puna divnih sastojaka se priprema u Italiji u specijalnim prilikama.Nama je tako ukusna, mi je spremamo kad se uželimo. Probajte i vi pa ćete videti zašto. Nije samo ukusna nego fantastično izgleda u sredidni stola.Uvek ima nešto magično kad Timpano izleti iz pleha i kad je uspeo i kad ga za prvu krišku zasečete.
Sastojci
Testo
2 šolje brašna
2jaja
1/2 kašičica soli
1 kašičica ulja
Puter
Punjenje
500 g mlevenog mesa
100 g rendanog kačkavalja
600 g spiralne paste
4 jaja skuvana tvrdo
Izbor povrća prema ukusu
1 konzerva paradajza, seckanog
3 ulupana jaja
50 g rendanog parmezana
Priprema
Pripremimo prvo testo.Umesimo prosejano brašno,jaja,so ulje i vodu. Ako je testo suvo, dodajemo po malo vode dok dobijemo glatko testo.
Razvijamo testo oko 2 cm debljine i dovoljno da prekrije celu unutrašnjost posude u kojoj ćemo peći Timpano.Italijani imaju specijalan pleh za to.Ja ne i koristila sam metalnu činiju. Takodje testa mora biti i izvan činije, da bi smo kada ga napunimo, Timpano mogli dobro zatvoriti.
Sada obložimo činiju kao što je opisano gore i ostavimo sa strane
Umutimo jaja i izrendamo parmezan i kačkavalj.
Sad redjamo naš Timpano
Prvi sloj je pasta koju pospemo sirom i onda sos , pa tako sve do vrha posude.Poslednji sloj da bude pasta
Pažljivo nalijemo sve sa umućenim jajima, pa dobro! zatvorimo vrh Timpana sa testom.
. Zatvorimo vrh aluminijskom folijom
. Zatvorimo vrh aluminijskom folijom
Pečemo u predgrejanoj rerni oko 1 i po sat na 175 stepeni Celzija. Ostavimo Timpano oko 30 minuta da se ohladi, pa ga pažljivo izvadimo iz pleha. ako se ne odvaja sve, malo pomognemo nožem
2 коментара:
Hahaha ta reč na grčkom znači bubanj :D
Pa liči malo..francuzi to i zovu ušni bubanj
Постави коментар