- Livadski Kupus (Kale) je jako zahvalno povrće.Lako se uzgaja a ima tako široku primenu i jako lep ukus. U supi, u raznim paprikašima , kao ovde u piti , u skounsima u... pa čak kao i čips! Ova pita nije samo lepog izgleda nego je i veoma ukusna!
- Sastojci
- 3 Kašike maslinovog ulja
- 1 kg bundeve isečemo na kocke, oko 3 1/2 šolje
- 3/4 kašičice soli
- 1/2 kašičice mlevenog crnog bibera
- 1 srednji crni luk sitno iseckan
- 4 režnja šunke ili slanine
- 3 čena belog luka sitno iseckanog
- 2 kašičice sveže žalfije, iseckane ,(ja je nisam imala , a odlično ide uz bundevu)
- 800 grama Livad,zatim iseckati skog kupusa, sredinu lista i zadebljale delove odstarniti, zatim iseckati
- 1/4 šolje vode
- 7 Kašika neslanog putera
- Pakovanje gotovih tankih kora , filo
- 1/2 šolje rendanog parmezana ili kačkavalja
Priprema
Predgrejemo renu na 220 stepeni Celzija i stavimo žicu u sredinu rerne
Zagrejemo 2 Kašike ulja .i dinstamo bundevu,onako da počne da omekša. Dodamo 1/4 kašičice soli i 1/4 kašičice bibera, Dinstamo oko 5 minuta na srednjoj temperaturi. Kad je gotovo izvadimo i ostavimo da se ohladi
.
.
Preostalu Kašiku ulja sipamo u tiganj,pa dinstamo,beli i crni luk i šunku., kao i preostalu so i biber.Dinstamo mešajući oko 7 minuta Sada ubacimo livadski kupus i vodu, dinstamo još oko 6 mnuta , dok ne omekša. Izvadimo i to ostavimo da se ohladi
Namastimo tepsiju i počnemo da slažemo. Jednu po jednu koru,koju dobro premažemo puterom. Donji sloj da ima 5 kora,
Prvi sloj pola mešavine sa livadskim kupusom. Na to sipamo bundevu i rendani sir, pa ponovo livadski kupus i 5 kora za pitu. Svaku pojedinačno namažemo puterom. Ko voli može dodati jaja (mi imamo svoje koke, pa dodamo gde god može)
Koru koja visi iznad tepsije ušuškamo sa strane u pleh.
Нема коментара:
Постави коментар