Mafina zaista ima milion vrsta, slanih slatkih, čudnovatih ali večinom ukusnih. Ja obožavam slan karamel sos od prvg put kad sam ga skeptično probala.
Sastojci
2 Šolje brašna
1/2 šolje kakao
3/4 šolje šečera
1 Kašika praška za pecivo
1/2 kašičice soli
1/2 šolje ulja
1 šolja mleka
1/2 šoljee kisele pavlake
2 velika jaja
1 kašičica vanile
1 do 1 1/2 šolja karamel sosa
Priprema
1. Predgrejemo rernu na 175 stepeni Celzija .Pripremimo mafinarnik(12 komada
2. U velikoj činiji umešamo brašno, kakao, šećer so i prašak za pecivo.
3. U sredinu te mešavine dodamo ulje, pavlaku, mleko, jaja i vanilu.
Dok se mafini peku pripremimo karamel sos
1 Šolja šećera
6 kašika slanog putera
1/2 šolje pavlake
1 Šolja šećera
6 kašika slanog putera
1/2 šolje pavlake
1 kašičica krupne morske soli
Priprema
1. istopimo šećer, mešajuči dok dobije lepu tamno zlatnu boju. Pazimo da ne izgori
2 Uspemo šečer, pažljivo jer če jako provriti
3. Kad je šećer istopljen polako uspemo pavlaku, takodje pažljivo. Ostavimo da vri oko 1 minut.
4. Ostavimo da se ohladi pa dodmo so i zatim sa kesom za filovanje sipamo na vrh mafina. ja sam još koristila i fil od šećera u prahu, putera i mleka
.
Priprema
1. istopimo šećer, mešajuči dok dobije lepu tamno zlatnu boju. Pazimo da ne izgori
2 Uspemo šečer, pažljivo jer če jako provriti
3. Kad je šećer istopljen polako uspemo pavlaku, takodje pažljivo. Ostavimo da vri oko 1 minut.
4. Ostavimo da se ohladi pa dodmo so i zatim sa kesom za filovanje sipamo na vrh mafina. ja sam još koristila i fil od šećera u prahu, putera i mleka
.
Нема коментара:
Постави коментар