Ovo je vrlo lako za napraviti.Tajna fantastičnog ukusa je u kvalitetu čokolade za kuvanje koju koristitie. Ovaj Brauni je luksuznog izdanja sa kremom sa mlevenom čokoladom i ekstra komadima bele čokolade na njemu.
Sastojci
Za kolač
1 šolja šećera
1/2_šolje istopljenog putera
2 jaja
300 g čokolade za kuvanje
1 kašičica vanile
1/2 šolje prosejanog brašna
1/2 kašičice praška za pecivo
naprstak soli
Za fil
200 ml punomasne slatke pavlake
100 g tamne izmrvljene čokolade za kuvanje
1 kašičica vanila ekstrakta
50 g krupnih komada bele čokolade za dekoraciju
Priprema
Predgrejemo rernu na 175 stepeni Celzija
Istopimo puter pa dodamo u činiju sa šećerom i mutimo dok se šećer ne istopi
Dodamo vanilu i jaja i to dobro umutimo
Posebno na šepi sa vodom stavimo činiju u kojoj smo stavili čokoladu i na laganoj vatri ostavimo da se istopi.Voda a u šerpi da ne dodiruje činiju sa čokoladom
Kada se čokolada istopila, polovinu sipamo u smesu sa puterom,šećerom i jajima, a polovinu sačuvamo
Uspemo prosejano brašno, so, prašak za pecivo i mešajući sve sjedinimo u glatko testo i sipamo u plitku
tepsiju
Pečemo 15 minuta. Prelijemo ostatkom čokolade i ostavimo da se potpuno ohladi.
Za to vreme izmiksamo pavlaku i sitno izmrvljenu čokoladu i namažemo kolač kad se ohladio.
Pospemo sa malo čokolade i .dekorišemo komadima bele čokolade
Ja sam pravila još jednu varijantu sa nekoliko komada sa prelvenim kolačem sa komadima ananasa
2 коментара:
njammm..
Odlična...osjećam okus dok je gledam!
Постави коментар