Priprema
Pleh za pečenje sa dnom koje se vadi, namastimo i na dno stavimo papir za pečenje
Izmešamo prvih 4 sastojka
Umutimo jaja i sledećih 4 sastojka da dobijemo galtu masu.Uspemo mešavinu sa brašnom
I mešamo još nekoliko minuta
Dodamo šagarepu i sledeća 3 sastojka.
Sipamo teso u pripremljen pleh.
Pećemo na 180 stepeni Celzija, 25do30 minuta ili dok nam testo ubodeno ne vrati čistu čačkalicu.
Sipamo preliv od mlaćenice, jogurta ili surutke i ostavimo da se ohladi oko 15 minuta u tepsiji.Zatim izvadimo na žicu i ostavimo da se sasvim ohladi
Rasečemo koru na 3 dela
Filujemo sa krem sir filom pa zatim premažemo ceo kolač
Ukras : Glazirana šargarepa i gotov Kolač Zeka
Izmešamo prvih 4 sastojka
Umutimo jaja i sledećih 4 sastojka da dobijemo galtu masu.Uspemo mešavinu sa brašnom
I mešamo još nekoliko minuta
Dodamo šagarepu i sledeća 3 sastojka.
Sipamo teso u pripremljen pleh.
Pećemo na 180 stepeni Celzija, 25do30 minuta ili dok nam testo ubodeno ne vrati čistu čačkalicu.
Sipamo preliv od mlaćenice, jogurta ili surutke i ostavimo da se ohladi oko 15 minuta u tepsiji.Zatim izvadimo na žicu i ostavimo da se sasvim ohladi
Rasečemo koru na 3 dela
Filujemo sa krem sir filom pa zatim premažemo ceo kolač
Ukras : Glazirana šargarepa i gotov Kolač Zeka
Fil sa krem sirom
1 šolja šećera
100 g mlevenih badema
1/2šolje mlačenice ili jogurta
1/2 šolje putera
1 Kašika melase
1 kašičica vanila extrakta
4 коментара:
Zeko, zeko, skokni do mene i ponesi jedno parče... ♥
Carrot cake treba zvanicno prekrstiti u Bunnies Cake:)
Ih da je bio jedan, nego cela zečija garda se sakupila..prvo šargarepe ,pa ostalo sve do zadnje mrvice!
Podpisujem peticiju za promenu imena!
Постави коментар