Vrlo brzo i uusno.Indijski začini dodaju mekom patlidžanu posebno lep ukus!
Sastojci
4 mala patlidžana
2 čena belog luka, iseckanog
1 crvena čili papričica
so i biber
2 Kašike iseckanog svežeg korijandera
palac izmlevenog djumbira
1 kašičica braon šećra
Sok pola limuna
1/4 kašičice kurkume
1 crveni luk, iseckan
1 Kašia karija
Piprema
Patlidžan sa jedne strane rasečemo da napravimo *džepić*
Prodinstamo sve sastojke i to rasporedimo u džepiće
Dobro zagrejemo ulje u tiganju s apoklopcem i pržimo patlidžan , sa svake strane oko 3 minuta
Zatim poklopimo i pržimo na niskoj temperaturi jos 15 minuta.
Serviramo kao predjelo
4 коментара:
Malo drugaciji nacin od 'nasheg' uobicajenog; mene si dobila cim si spomenula Indijske zacine ;-)
Ja obožavam Indijska jela i vrlo često pravim. Kao i njihove kolače super igra za Indijska jela na www,recepti.com
Great article, Thanks for your great information, the content is quiet interesting. I will be waiting for your next post.
Nice post, things explained in details. Thank You.
Постави коментар