среда, 8. април 2015.

Daal od leblebija





Jedno od svakodnevnih Indijskih jela , koje i sami uz vrlo malo truda možete spremiti

Sastojci

2 šolje leblebija
1 1/2 kašičica soli
1 1/2 glavice crnog luka, isecanog
10 čena belog luka, iseckanog
3 Kašike putera
1 komad dobro izrendanog djumbira, veličine palca
2 sveža oljuštena paradajza
1 mladi iseckan luk
200 g paradajz pire
2 mala krompira, isečena na kocke
1 Kašika aleve paprike
2 Kašike Garam Masala
1 kašičica kurkume



Priprema

Operemo leblebije.
Stavimo u posoljenu vodu, jedan deo leblebije, 2 dela voda.Ostavimo da odstoje preko noći

Sutradan u vodi u kojoj su stajale, dolijemo još malo vode i kuvamo. Kada provri , smanjimo na srednju temperaturu i poklopimo. Sidamo penu ako je ima. Potrebno je 2 do 3 sata, dok leblebije ne omekšaju.



Kada su kuvane, skinemo sa šporeta

U većoj šerpi dinstamo luk i beli luk. Zatim dodamo izrendan djumbir.Dinstamo dalje dok se smesa ne počne lepiti za dno i vidimo braon komadiće luka i djumbira.

Neko sada ovo stavi u procesor ali ja više volim da ostane ovako. Dodamo paradajz.

Dodamo iseckan mladi luk. Sve ovo na srednjoj temperaturi. Kada mešavina počne da krčka , dodamo paradajz pire.

Dobro sve promešamo da se ništa više ne lepi za dno. Dodamo iseckan krompir.
Smanjimo temperaturu i uspemo leblebije. Samo leblebije, vodu sačuvamo za kasnije



Mešamo oko 2 minuta i dodamo začin  Garam Masala
Uspemo sada vodu u kojoj smo kuvali leblebije i dodamo malo vode ako je previše gusto, oko jednu šolju.

Dodamo kurkumu. Pustimo da sve provri, pa smanjimo temperaturu. Kada je krompir uvan,Daal je goov.

Obično se servira uz Chapata i Naan hleb.
Za one koji ne mogu pronaći Garam Masala začin , kako ga napraviti naći ćete ovde

.







3 коментара:

  1. Moram priznati da nisam u ljubavi sa indijskom hranom ( za razliku od kineske), ali volim leblebiju i sa malo manje (ili nimalo) garam masale ovo bi i za ovakve kao ja bila savrsena kombinacija:)

    ОдговориИзбриши
  2. Jelena nisu sva njihova jela identična po ukusu.ko volis kinesku hranu sigurna sam da bi ti se ponesto iz Indijske kuhinje

    ОдговориИзбриши
  3. It was very useful for me. Keep sharing such ideas in the future as well. This was actually what I was looking for, and I am glad to came here! Thanks for sharing the such information with us.

    ОдговориИзбриши

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer