Dakle
1 Bundeva srednje veličine
2 manja crna luka
2 čena belog luka
2 šargarepe,
3 Kašike mleka
Mali rukohvat peršuna i timijana
so i biber
Priprema
Prvo u rerni ispečemo bundevu. Meni je ukus mnogo lepši kad je prvo ispečem.
Izdinstamo luk, pa dodamo ostale sastojke i očišćenu bundevu, nalijemo vodu da pokrije sve u šerpii dodamo i 3 Kašike mleka.
Prvo pustimo da proključa pa smanjimo temperaturu i krčkamo još jedno 15 minuta.
Štapnim mikserom izmiksamo..i gotovo!
5 коментара:
Zdravo i dobro!
Oooooo, kako si me prevarila :D Kod nas se bundevara zove štrudla s bundevom. Već sam se ponadala da ću imati pogled na omiljenu slanu štrudlu.
Slažem se u potpunosti za vatricu i hladna zimska jutra, mada je to sada iza nas i predstoji nam topliji dio godine
Sve recepte sa bundevom obožavam.Samo što mi možemo tek na jesen(kasnu) da je ponovo pravimo.Sviđa mi se jer je zdrava hrana!Pozdrav :)
Pa stvarno se nisam setila boljeg imena, a Supa od bundeve mi nekako dosadno zvučalo.
Jeste mi ćemo je sada kako je kod nass baš zagazila jesen često jesti i ne samo ovako
Постави коментар