Pre neki dan napadala kiša baš dobro.Jedva smo čekali da prodje , da se malo prošetamo. I u toj šetnji nabrasmo dosta livadskih pečurki,koje su završile danas u supi.Preukusnoj
Sastojci
OKo 600 grama livadske pečurke
150 ml pavlake
Rukohvat peršuna i timijana
so,biber
300 ml bistre supe
20 g putera
Pečurke bilo koje vrste nikad ne peremo! Očistimo blago , recimo kao ja ovde četkicom za mazanje kolača
Zatim ih grubo nasečemo u lonac sa vrućim maslinovim uljem
Dnstamo na blagoj vatri oko 15 minuta
U poslednjih 5 minuta dodamo peršun i timijan
Nalijemo bistru supu
Kuvamo još deset minuta .Dodamo puter i pavlaku .
Sa štapnik mikserom izmiksamo
To je to
Hvala majci prirodi
Šteta što vam ne mogu dočarati ukus
Sastojci
OKo 600 grama livadske pečurke
150 ml pavlake
Rukohvat peršuna i timijana
so,biber
300 ml bistre supe
20 g putera
Pečurke bilo koje vrste nikad ne peremo! Očistimo blago , recimo kao ja ovde četkicom za mazanje kolača
Zatim ih grubo nasečemo u lonac sa vrućim maslinovim uljem
Dnstamo na blagoj vatri oko 15 minuta
U poslednjih 5 minuta dodamo peršun i timijan
Nalijemo bistru supu
Kuvamo još deset minuta .Dodamo puter i pavlaku .
Sa štapnik mikserom izmiksamo
To je to
Šteta što vam ne mogu dočarati ukus
Divno, obožavam pečurke.....planiram na leto ići na Staru planinu, kod komšinice u berbu vrganja i svega što je šumsko...ako se ostvari biće svakakvih đakonija i jedan dobar post sa sličicama....pozdrav!!!
ОдговориИзбришиI ja jedva čekam jesen, imamoovde dosta borove šume pa nameravam a lovim lisičarke.
ИзбришиObožavam kad si u prirodi nađem namirnice za obrok, a branje gljiva mi je uz bok branju šparuga
ОдговориИзбришиI ja sam se dosta obučila da prepoznam šta je u prirodi jestivo.Naprimer potočarka ,od nje pravim pesto i dodajem u salatu.A dobila sam na poklon za rodjendan da idem na jedan izlet sa Maorima da nam oni pokažu u šumi šta je sve jestivo.Inače berem još dosta toga..da ne nabrajam.
ИзбришиRado bih jela ovu tvoju čorbicu! Što se branja pečuraka tiče, tu sam totalna neznalica, pa bih mogla i ja ovde na izlet da naučim koje su jestive :)))
ОдговориИзбришиJedno od pravila je d akad zasečeš gljivu,iznutra je bela..ali nažalost kao i sa svim pravilima ima izuzetaka
Избриши