Imam ovaj mali zgodan set od bambusa ,u kome spremam dosta toga na pari.Vrlo malo masnoće.brzo bude gotovo i jako je ukusno. Ovoga puta riba..
I have this little set of bamboo steam baskets which come very handy and I use it often.It takes no time,little fat quickly ready and very tasty..This time for fish
Sastojci
500g fileta od ribe
1 limun ,malo rendane korice i sok i 1 limun zapečem u rerni
400 g povrća . Ja sam koristila kale,koji ne znam da prevedem!
So,biber
Malo putera
Ingredients
500 g of fish filet, I used hoki very flaky fish
1 lemon.little zest and lemon juice and 1 lemon, which I grilled in the oven
400 g Vegetables,I used Kale
salt and pepper
Little butter
Priprema
Svaku od korpica obložimo sa srebrnom folijom.Tako ćemo sačuvati sok koji nastane prilikom parenja.
Stavimo ribu, povrće na nju ,začinimo sa malo rendane limunske korice i sokom od pola limuna,so i biber
Naredjamo korpice i poklopimo.
Stavimo šerpu koja odgovara veličini korpica i prokuvamo vodu,stavimo set korpica na nju ali tako d aih vodea ne dodiruje.Smanjimo na srednju temperaturu
Oko 12 minuta. Sipamo tečnost , koja se sakupila prilikom parenja preko ribe.I gotovo
Method
Line every basket with silver foil.Put fish in and vegetables on top.Season with little bit of lemon zest,salt pepper, juice of halve lemon and on top small knob of butter.Close with lid and put it on pan that fits the basket.
First let the water boil .Only so much water to produce steam but not touch the basket.When boiling reduce to middle temperature and steam about 12 minutes. Pour the liquid from the bottom of your basket over the fish. Done!
6 коментара:
Super ti je ovaj bambus set, baš odlično za lešo ribu i povrće. Zdravo jelo, i sigurno jako fino. Zanimljiv mi je dodatak zapečeni limun!
Draga,ja u bašti imam tri drveta limuna,koji radjaju skoro svake godine.Kad zapečeš limun u rerni on izgubi dosta od kiselosti i zaista je vrlo ukusan dodatak.
Dopada mi se.
Dobra je stvar taj set od bambusa, ali ništa bez tvoje volje i veštine.
Povrće na pari obožavam. Ribu i meso još nisam pripremala na pari pa ne znam kakav je okus.
Neno to je tačno,ali nije baš toliko teško
Odličan je ukus.najviše zbog toga što meso primi sve ukuse začina i povrća.Osim ribe pravilas sam ovako samo još pileće meso
Постави коментар