четвртак, 25. септембар 2014.

Panzanella,Toskanska salata od hleba- Toskan Bread Salad



Ovo je tako jednostavno ali ukus je za salatu i po!.Mi je nekad jedemo i kao ručak.

This  is so  simple but oh so tasty.Sometimes we eat it as a lunch.

Sastojci

2 šolje paradajza ,isečenog na komade
2 šolje krastavca isečenog na komade,
2 šolje starog hleba isečenog u kocke
1 crni ili crveni luk
Rukohvat svežeg bosiljka
1/3  šolje dobrog maslinovog ulja
so i biber po ukusu



Ingredients

2 cup tomatoes in chunks
2 cups cucumber chunks
1 onion
2 cups stale bread in chunks
1/3 cup of good olive oil
bunch of fresh basil
salt and pepper



Priprema

Izmešamo sve sastojke i ostavimo da se marinira.Najmanje 30 minuta  do 12 sati!
Ne stavljajte u frižider jer će to pokvariti ukus paradajza.



Method


Mix all ingredients and let marinate for at least 30 minutes up to 12 hours.Do not put in the fridge,that will destroy taste of tomatoes

1 коментар:

  1. Ovo je odlično, to će se probati u mom domu, samo će maslinovo ulje biti ono koje imam, hladno ceđeno je, ali nisam sigurna koliko je kvalitatno.
    Hvala puno

    ОдговориИзбриши

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer