Kad god vidim u kolaču neki ,koji sastoji djumbir moram da probam
Tako je i ovaj kolač zaista fantastičan
Sastojci
1/2 šolje ulja
140 g putera
2 2/3 šolje braon šećera
4 velika jaja
1 Kašika rendanog djumbira
1 šolja mleka
1/2 šolje jogurta
1/2 šolje kokosovog mleka
4 1/3 šolje prosejanog brašna
2 1/2 kašičice sode bikarbone
2 limete,rendane i sok
1 1/2 kašićica djumbira u prahu
Premaz sa burbonom
340 g omekšanog putera
120g krem sira
1/4 šolje burbona
1 kašičica vanile
900 g šećera u prahu
Rendana korica od 2 limete
Ingredients
1/2 cup of oil
140 g butter
1 2/3 cup brown sugar
4 large eggs
1 TBS grated ginger
1 cup milk
1/2 cup yogurt
1/ cup coconut milk
4 1/3 cup sifted flour
2 1/2 tsp baking powder
2 limes,zest and juice
1 1/2 tsp ground ginger
Frosting
340 g soft butter
120 g creme cheese
1/4 cup bourbon
1 tsp vanilla extract
900 g icing sugar
Zest of 2 limes
Priprema
Method
Predgrejemo rernu na 180 stepeni Celzija / Preheat oven at 180 Degrees Celsius
U činiji izmiksamo ulje ,jaja i braon šećer oko 3 minuta / Mix eggs ,oil and brown sugar ca,3 minutes
U činiji izmiksamo ulje ,jaja i braon šećer oko 3 minuta
Add eggs one by one,than ginger en zest and juice of 2 limes
U posebnoj činiji umutimo,mleko jogurt i mleko od kokosa
In separate bowl mix milk,yogurt and coconut milk
Zatim u činiji promešamo prosejano brašno,sodu bikarbonu i djumbir u prahu
In another bowl combine sifted flour,baking soda and ground ginger
Sada sve spojimo i rukom dobro izmešamo
With hand combining everything
Sipamo testo u okrugli pleh,čije smo dno prekrili papirom za pečenje
Put cake mix in a spring form ,lined bottom with parchment paper
Pečemo 50 do 60 minuta.Ako vrh testa previše porumeni stavimo srebrnu foliju
Bake 50 to 60 minutes.If your cake starts burning on top,put some silver foil (preferable before burning)
Premaz
U činiji miksera stavimo puter i miksamo dok dobije lepu svetlu boju.Oko 10 minuta.Zatim dodamo
krem sir,šećer u prahu, burbon i vanilu.Miksamo još 5 minuta.
Ostavimo u frižider oko 10 minuta
Izvadimo kolac iz pleha i okrenemo da dno bude na vrhu.Presečemo na pola.Prvu polovinu premažemo,poklopimo i vrh takodje premažemo.
Frosting
In mixer bowl mix the butter till light and fluffy. About 10 minutes
Add creme cheese,icing sugar,bourbon and vanilla. Mix.Mix another 5 minutes.
Leave about 10 minutes in the fridge,
Take the cake out of the tin and turn upside down,to have even top of the cake.Slice in half and ice and frost the first half. Put the other half on the top and ice the whole cake, I sprinkled some lemon curd on top
Ja sam vrh kolača još dekorisala kremom od limuna.
4 коментара:
Ginger volim i ja u desertima; burbon moze i u casu ;-)
E jasna uze mi burbon iz usta.Sve sam mislila da napišem kod onog najomiljeniji dezert sa djumbirom ali majke mi nije zbog burbona.Kao i sve kad pečem kolače ja moram da probam.Živeli!
Isproban! Odlican! :)
Hvala Marija,zaista je dobar,isprobano!
Постави коментар