Uvek kada pravim neki nov kolaš zavirim, prvo kod Zoki.na blogu pomoravka,ne samo što ima fanatstične recepte nego zato što sam mnoge pravila i nijednom nisam bila razočarana.Naprotiv svi su mi uspeli .
Sastojci za testo:
400 g univerzalnog brašna
100 g hlebnog brašna
100 ml toplog mleka
1 kašičica šećera
12 g suvog kvasca ili 30 g svežeg
150 ml jogurta ili mlaćenice
2 jaja
30 ml ulja
1 kesica vanilinog šećera sa ukusom limuna
50 gšećera
Sastojci za punjenje:
8 osrednjih bresaka
2 kašike braon šećera
1 kašika običnog šećera
1 kesica vanilinog šećera sa ukusom ruma.
malo otooljenog putera,prah šećer
Priprema:
Dok se kvasac diže, prosejati oba brašna u vanglicu, dodati šećer, vanilin šećer, jogurt / mlaćenicu, 2 jaja, ulje i nadošli kvasac i sve to dobro umesiti da dobijete meko i glatko testo.
Oblikovati ga u loptu,premazati sa malo ulja,pokriti sa providnom folijom i ostaviti da se testo udupla.
Dok testo raste,pripremite breskve. Staviti šerpicu sa vodom i pustite da provri.Svaku breskvu malo nožem raseći na dnu unakrst i spustiti u vrelu vodu na tridesetak sekundi.
Pripremiti zdelu sa ledom i hladnom vodom i breskve vaditi i stavljati u ledenu vodu.
Ivicom oštrog noža samo povući kožicu tamo gde ste zasekli, skida se fantastično.
Ostaviti ih na kuhinjski papir.
U drugu zdelu staviti oba šećera sa vanilinim šećerom, iseći breskve na pola, ako su velike na trećine i staviti ih u zdelu da poprime ukus šećera i vanile
Pripremiti zdelu sa ledom i hladnom vodom i breskve vaditi i stavljati u ledenu vodu.
Ivicom oštrog noža samo povući kožicu tamo gde ste zasekli, skida se fantastično.
Ostaviti ih na kuhinjski papir.
U drugu zdelu staviti oba šećera sa vanilinim šećerom, iseći breskve na pola, ako su velike na trećine i staviti ih u zdelu da poprime ukus šećera i vanile
Pobrašniti radnu površinu istresti testo vrlo pažljivo i prvo rukama pa tek onda oklagijom, rastanjiti ga na 7 do 8mm debljine.
Okruglom modlom, prečnika oko desetak cm iseći testo u krugove, modlu pobrašniti svaki put da vam se ne lepi testo.
Okruglom modlom, prečnika oko desetak cm iseći testo u krugove, modlu pobrašniti svaki put da vam se ne lepi testo.
Kalup od 22cm prekriti sa papirom za pečenje i staviti jednu malu kuglicu testa, na nju staviti parče breskve, pa onda jedan krug od testa i tako dok ne popunite prvi krug, onda nastaviti da ređate u sredinu kalupa.
Kad ste završili, pokriti sa providnom folijom i ostaviti pola sata da se testo odmori i naraste.
Staviti kolač u rernu, i uključiti rernu na 185*C i peći oko 45 minuta.
Ako počne previše da rumeni, pokriti sa papirom za pečenje.
Gotov kolač izvaditi iz rerne i ostaviti u kalupu oko 5 minuta, izvaditi iz kalupa, premazati sa malo otopljenog putera i ostaviti da se potpuno ohladi.
Pre služenja posuti sa prah šećerom.
Staviti kolač u rernu, i uključiti rernu na 185*C i peći oko 45 minuta.
Ako počne previše da rumeni, pokriti sa papirom za pečenje.
Gotov kolač izvaditi iz rerne i ostaviti u kalupu oko 5 minuta, izvaditi iz kalupa, premazati sa malo otopljenog putera i ostaviti da se potpuno ohladi.
Pre služenja posuti sa prah šećerom.
Mmmmmmmmmmmmljac! Fora mi je ovaj način slaganja kolača
ОдговориИзбришиHej, pa mene nisi zvala na degustaciju...ovaj kolač je božanstven...da zahvalimo Vanyi na receptu, što je podelila sa nama...e tako se šire dobr recepti. Grlim vas.
ОдговориИзбришиUcinilo mo se da je Cobler, kad ono bolje od toga. Masta je divna stvar, kao i ovaj kolac
ОдговориИзбриши