Probala sam mnoge recepte za Osso Bucco ali ovaj mi se najviše dopao i po izgledu i po ukusu pa rekoh da ga podelim sa Vama
Potrebno je
) |
3-4 kašike maslinovog ulja
2 kašike putera
1 crveni luk isečen
½ zelene babure
½ crvene babure
3 šargarepe
1 deblji celer
5-6 česnja belog luka
1/3 šolje Marsala vina (ili dry sherry)
1/3 šolje konjaka
1 kašika balzamik sirćeta
2 kašike paradajz pirea
1 grančica ruzmarina
4 grančice majcine dusice
2 lista lorbera
2 šolje bistre pileće supe
2 do 4 teleće kolenice
So i biber po ukusu
U tučanu (ili sličnu šerpu) sa poklopcem koji se dobro zatvara na srednjoj vrati zagrej maslinovo ulje
Začini kolenice sa solju i biberom i proprži ih sa svih strana.Kad su tako propržene izvadi ih(dodaćes kasnije).
Sad dodaj Marsala, ili suvi sherry i konjak, takodje i balzamik sirće.Ovo na niskoj vatri u poklopljenom loncu ostaviti 6-8 minuta.U istoj šerpi posto podesiš jačinu vatre na nisko, dodaj još 2 kašike maslinovog ulja i puter.Sad dodaj iseckano povrće, luk ,papriku, šargarepu celer i beli luk.Pirjaj na niskoj vatri.Zatim pokri i pirjaj jos 10tak minuta mešajuci s vremena na vreme.
Napravi buket garni od ruzmarina, majčine dušice i lorbera.Dobro zaveži i spusti u šerpu.U isto vreme dodaj paradajz pire. Povećaj vatru na srednje i dodaj i kolenice i pileću čistu supu.Dobro sve promešaj.Kada prokuva smanji na nisku temp. 1 –1 ½ sat.Teletina bi trebalo da se odvaja od kosti posle ovog vremena.
Ja uz moj Osso Bucco najviše volim risoto na milanski nacin ali sasvim dobar ukus ima i kombinacija sa krompir pireom.Zelena salata i samo još da kažemo:Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар