субота, 5. јул 2014.

Panakota sa guavom- Panacotta wit guava



Mi smo zaista posebno nagradjeni svakojekim voćem i povrćem,koje većinom ovde raste .Čak i tropske vrste kao što je guava iako ne zivimo u tropskom  podneblju.

Ja inače panakotu pravim vrlo često.Mislim d aje to jedan aod najjednostavnijih a ujedno i jedan od najukunijih dezerta koji svi vole.



We are so  fortunate to have here all these fruit and vegetables even exotic ones like tropical guava.Although New Zealand is far from tropical it seems EVERYTHING grows in our soil.
I love to make panacotta.It is so easy everyone can do it. And I do not know anyone who doesn't like it!


Sastojci

500 ml pavlake
4 kašike  hladne vode
4 kašičice želatina u prahu
50 grama šećera
5 komada guave (ukoliko ne možete doći do sveže dobro opremljena prodavnica je moguče imaju u konzervi)




Ingredients

500 ml cream
4 TBS cold water
4tsp powder gelatine
50 g of sugar
5 guava fruits  (or other  if zou can not get it.You can also use canned fruit.



Priprema

Pavlaku i šećer zagrejemo ali ne da proključa
Sklonimo sa šporeta .
Dodamo hladnu vodu
Polako uspemo želatin mešajući.

Na dno rameskina stavimo  voće i pospemo ga pavlkom
Ostavimo da se malo ohladi pa ostavimo u frižider da se ohladi.(najbolje preko noći)

Sledećeg dana toplim nožem prodjemo oko panakote i onda je izručimo na tanjir.Ja sam  je ukrasila kompotom od tamarila i kivija..vi možete jesti bez ili servirati sa nekim vočnim sosom ,čokoladom i sl.


Method


Heat up  cream and sugar ,but do not let boil.
Remove from stove
Add cold ater
Slowlz add gelatin, mixing.

On the bottom of ramekin dish put fruit and pour cream mixture
Let it slightlz cool and leave in the fridge overnight.Next daz ,tako awarm knife and go around teh side of rameskin  dish,
Turn it ove ron teh plate
Zou can serve it like this or add some fruit sauce,cholcoalte..



Нема коментара:

Постави коментар

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer