Gazpacho je hladna supa od paradajza koja poreklo vodi iz Andaluzije.Večinom se sprema u letnje doba kad su velike vrućine ali mi je volimo u svako doba.
Gazpacho is cold tomatoe soup originated from Andalusia in Spain.Mostly it is prepared in hot summer months, but we love it anytime
Sastojci
- 6 zrelih paradajza fino iseckanih
- 1 veliki krastavca iseckan
- 1 veliki crveni luk sitno iseckan
- 1/2 šolje svežeg korijandera iseckanog
- 2 konzerva paradajz soka
- 1/2 šolje mladog luka,iseckanog
- 1 čili paprika iseckana
- 1 Kašika maslinovog ulja
- sok jednog limuna
- 1 kašika soli
- 1 kašika sveže mlevenog bibera
- naprstak aleve paprike
- 1 avokado za garniš
- nekoliko maslinki
- nekoliko kockica feta sira
Ingredients
- 6 ripe tomatoes,finely chopped
- 1 cucumber chopped
- 1 big red onion finely chopped
- 1/2 cup fresh coriander chopped
- 1 can tomato juice
- 1/2 cup green onions sliced
- 1 chili pepper minced very fine (Optional)
- 1 TBSP olive oil
- juice from one lemon
- 1 TBSP Salt
- 1 TBSP Ground black pepper
- pinch paprika
- 1 large avocado for garnish
- few olives
- and feta cheese for garnish
Priprema
U činiji promešajte .sve sastojke.Ako mislite da vam je gaspacho pregust dodajte soka.Ostavite u frižider da se ohladi
Pre serviranja dodajte garniš po želji.
Mi ga jedemo sa hlebom..ovoga puta veknice sa sirom i šunkom.
Нема коментара:
Постави коментар