Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

уторак, 15. април 2014.

Hleb punjen pestom,mocarelom i maslinama




Mi svi volimo da jedemo hleb.Ne sećam se da sam ikad kupila hleb u radnji.Možda ponekad samo zabušavam kad sam u cajtnotu ,pa ga pravim u hlebarniku ,mašini ali to je vrlo retko.Kivijima je smešno kako kod nas uvek uz jelo ide i hleb.Ali kad probaju itekako im se dopada.Ovaj punjen hleb pravim najčešće kad ručamo nešto čorbasto kao ovoga puta pasulj sa suvim mesom.

Priprema
Testo za hleb

Potrebno je
2 kašike suvog kvasca
1 1/2 šolja tople vode
1 kašika otopljenog putera
1 1/2 kašićica soli
3 1/2 šolje brašna

Rastvorimo prvo kvasac u 1 1/2 šolji vode.Onda dodamo  otopljen putter i  so.
U činiju prosejemo brasno, pa varjačom umešamo kvasac koji polako dodajemo.Kad postane homogeno, nastavimo rukom dok sve ne spojimo.Zatim testo izručimo na površinu gde smo stavili malo brašna i ostavimo ga da se malo odmori.Potom ga mesimo rukom oko 5 minuta.
Namažemo činiju uljem i prekrijemo vlažnom krpom.Ostavimo ga da tako stoji sat do sat i po.
Dok se ne udupla





Kada ga izvadimo iz činije, tresnemo ga o radnu površinu da bi smo isterali vazduh.Još malo ga zamesimo i ostavimo da stoji ponovo dok se ne udupla
Onda ga razvijemo i počnemo


Premažemo pesto ostavljajući prostor oko testa prazan da ga možemo kad je napunjen ,dobro zamotati.




Zatim razvušemo mocarelu po njemu


Dodamo npr.masline




Zamotamo



Premažemo puterom



Pečemo u rerni na 200 stepeni Celzija 15 minuta.Zatim smanjmo temperature I pečemo još 15 do 20 minuta.









Serviramo dok je još vruć uz neko čorbasto jelo ali ako ga jedete i samo ovako,videćete ds je ukus fanatstičan!

4 коментара:

mignonne је рекао...

Kako je dobro ma rucak za 5+, i hlepcic i ono pored u tanjiru.:)))

Unknown је рекао...

I mi obozavamo hleb, ali ja nisam bas tako vredna da ga sama pravim svaki dan. Ovaj recept je bas lep, moram da ga probam.

What's for dessert? је рекао...

Divan nadjev, a i kruh koji se dva puta dizao prije oblikovanja je ukusniji od onog koji se dizao samo jednom

Анониман је рекао...

Super da vam se dopada ,jeste bo;ji hleb kad se testo dva puta dice.Porodične Gastronomije dobrodočli u moje blogodvorište.Rado bih svratila u Vaše ali ne umem da vas pronadjem ako ste na blogu.Pozdrav

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer