Ne znam kako vi ali ja obožavam djumbir.Ovde ga vrlo lako nabavimo u svim oblicima,svež,rendan,u prahu.Ja obično kupim svež ,isečem na komade i zamrznem.Dosta dugo može tako stajati i mnogo je lakše rendat iga kad je zamrznut.
Ovde sa jabukom daje onaj podton i faktor iznenadjenja kad zagrizete u kolač.Jabuka i djumbir odlično se slažu.
Sastojci
125 grama putera
1/2 šolje braon šećera
3/4 šolje melase
2 šolje brašna
1/2 kašičice bikarbone
1 kašičica praška za pecivo
1 kašika djunbira (u prahu ili ako rendate svež dve)
2 male jabuke rendane
4 jabuke za vrh kolača
1 jaje
1/4 šolje mleka
Stavimo puter,šećer i melasu u šerpu i na tihoj vatri mutimo dok se puter ne rastopi
Pripremimo pleh i stavimo papir za pečenje na dno.
Sipamo brašno,prašak za pecivo,bikarbonu i djumbir u činiju
Dodamo mleko,jaje iistopljeni puter,rendane jabuke,
Izmešamo dok se ne sjedini.Vi koji pratite moj blog ste primetili da ja često mešam rukama.Meni to nekako najbolje ispadne, da osetim kad je stvarno sve dobro izmešano.
Sipamo u pleh i odozgo stavimo jabuke,koje smo očistili isekli na četvrtine i svaku zasekli odozgo.
Zagrejte u šerpi ostatak putera od ranije i četkicom premažite vrh kolača
Četkicom premažite vrh kolača.Pecite na 160 stepeni Celzija ,50 minuta
Ja ovo volim da poslužim sa pudingom od vanile.Uživajte
Divno!
ОдговориИзбришиHvala za još jedan recept i za dobar savet kako čuvati đumbir.
Drago mi je da ti sedopada.Ja sve nesto navalila na recepte sa kolacima.To mi je sve snimljeno jos od decembra pa sad polako postavljam.Pozdravcitj
ОдговориИзбришиOvaj kolac ti je odlican, puno te pozdravljam :)
ОдговориИзбришиHvala Caco.Dobio je I ovaj nagradu nedelje za najbolji recept:)
ОдговориИзбриши