субота, 1. фебруар 2014.

Kako se pravi Limunčelo


Potrebno je

1750 ml  jakog alkohola(ja koristim Vodku Smirnof)
Kora od 8 limuna
Šećer i voda
Da naravno i velika staklena tegla u kojj ćete sve spremati.

Kora od limuna

Kao prvo limun operemo 
Kada ljuštimo koru, vrlo je bitno da bude samo kora a ne onaj beli deo koji bi krajnjem proizvodu dao gorak ukus.


Ostatak limuna iskoristite za limunadu ili kolač ili sta se setite. Ovakav limun ne može se čuvati duže od 4 dana.

Sipajte alkohol i čekajte
A čeka se oko mesec dana.Teglu ostavite na suvom,hladnom,mračnom mestu i s vremena na vreme  promućkajte.

Vadimo koru od limuna

Prošlo je oko mesec dana,.kora od limuna je izbelela a tečnost je dobila lepu žutu boju.,



Rastvorite,zasladite i uživajte
Rastvor

4 šolje vode
2 1/2 šolje šećera
Zagrejte vodu i dodajte šećer.Ne mora prokuvati,važno je da se šećer rastvori. Dodajte tečnost i limunčelo je gotov!Rekla sam da je jednostavno.Držite u frižideru,najukusniji je kad se pije hladan.Živeli

6 коментара:

  1. Ovo je ya letnje dane majka.Ja ga drzim u frizu:)

    ОдговориИзбриши
  2. Fino da si se vratila pisanju bloga; limuncelo izgleda (imirise) fantasticno!

    ОдговориИзбриши
  3. Hvala Jasna komentar takve vrste od tebe mi mnogo znači.Ja ga inače držim u frizu,ne smrzne se.Ne znam kako je kod tebe ali ovde je bas vrućo

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман1. март 2014. 05:33

    Dzoli koliko ti je 1750 ml?

    ОдговориИзбриши
  5. Анониман1. март 2014. 05:50

    1 litar I 750 mililitara,zna;i skoro pa 2 litre:)

    ОдговориИзбриши

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer