Potrebno je
1750 ml jakog alkohola(ja koristim Vodku Smirnof)
Kora od 8 limuna
Šećer i voda
Da naravno i velika staklena tegla u kojj ćete sve spremati.
Kora od limuna
Kao prvo limun operemo
Kada ljuštimo koru, vrlo je bitno da bude samo kora a ne onaj beli deo koji bi krajnjem proizvodu dao gorak ukus.
Ostatak limuna iskoristite za limunadu ili kolač ili sta se setite. Ovakav limun ne može se čuvati duže od 4 dana.
Sipajte alkohol i čekajte
A čeka se oko mesec dana.Teglu ostavite na suvom,hladnom,mračnom mestu i s vremena na vreme promućkajte.
Vadimo koru od limuna
Prošlo je oko mesec dana,.kora od limuna je izbelela a tečnost je dobila lepu žutu boju.,
Rastvorite,zasladite i uživajte
Rastvor
4 šolje vode
2 1/2 šolje šećera
Zagrejte vodu i dodajte šećer.Ne mora prokuvati,važno je da se šećer rastvori. Dodajte tečnost i limunčelo je gotov!Rekla sam da je jednostavno.Držite u frižideru,najukusniji je kad se pije hladan.Živeli
odlicno izgleda,a fotke su ti super
ОдговориИзбришиOvo je ya letnje dane majka.Ja ga drzim u frizu:)
ОдговориИзбришиFino da si se vratila pisanju bloga; limuncelo izgleda (imirise) fantasticno!
ОдговориИзбришиHvala Jasna komentar takve vrste od tebe mi mnogo znači.Ja ga inače držim u frizu,ne smrzne se.Ne znam kako je kod tebe ali ovde je bas vrućo
ОдговориИзбришиDzoli koliko ti je 1750 ml?
ОдговориИзбриши1 litar I 750 mililitara,zna;i skoro pa 2 litre:)
ОдговориИзбриши