Mala seta me uhvati dok sam pravila ovu štrudlu.Moja sestra od tetke me je zamolila i kako to de ne uradim.A seta je zbog toga što je ovo poslednja tegla džema od borovnice...Predlagla sam ja da budu kajsije,jabuke,kruske,jgode ali jokk po njoj to nije to.Ono jeste s aborvnicom jako ukusno ali i ostalomoće u slast da se pojede.
Eto napravih
Potrebno je
120 grama putera
3 jaja
naprstak soli
4 šolje brašna
1,5 šolja mleka
1 kašičica kvasca
1/2 šolje šećera
1 tegla( 300 grama džema po izboru)
Priprema
Prvo zagrejemo oko 3/4 šolje mleka da bude mlako i dodamo kvasac
Mikserom mutimo puter i šećer dok se sjedine.
Dodajemo jedno po jedno jaje i dobro izmiksamo
Dodamo ostatak mleka
Prosejemo brašno
Dodamo naprstak soli i kvasac
Testo ostavimo pokriveno na toplom i suvom mestu da naraste oko 1,5 sati
Oko 10 minuta pri kraju narastanja testa zagrejemo rernu na 180 stepeni Celzija
Izručimo na radnu površinu i oklagijom razvučemo
Namažemo dšemom i rolamo testo.Krajeve dobro sastavimo.Ja sam to radila sa jednim razmućenim žumancem,sa kojim sam takodje premazala štrudlu
Napravimo okruglo testo
Na ravnu tepsiju posutu brašnom stavimo štrudlu i pečemo 20 minuta
Ja sam servirala sa mileramom
SavetČ Ako primetite da vam testo ne raste ,najverovatniji uzrok je to da je kvscu istekao rok upotrebe.Zato je uvek pre nego što počnete pripremu dobro napraviti mali ogled .Sipate kvasac u mlako mleko sa malo šečćera i ako se ne zapeni, znači da je postao neaktivan.Nije još sve propalo.Možete u testo staviti prašak za pecivo.
Prijatno
Eto napravih
Potrebno je
120 grama putera
3 jaja
naprstak soli
4 šolje brašna
1,5 šolja mleka
1 kašičica kvasca
1/2 šolje šećera
1 tegla( 300 grama džema po izboru)
Priprema
Prvo zagrejemo oko 3/4 šolje mleka da bude mlako i dodamo kvasac
Mikserom mutimo puter i šećer dok se sjedine.
Dodajemo jedno po jedno jaje i dobro izmiksamo
Dodamo ostatak mleka
Prosejemo brašno
Dodamo naprstak soli i kvasac
Testo ostavimo pokriveno na toplom i suvom mestu da naraste oko 1,5 sati
Oko 10 minuta pri kraju narastanja testa zagrejemo rernu na 180 stepeni Celzija
Izručimo na radnu površinu i oklagijom razvučemo
Namažemo dšemom i rolamo testo.Krajeve dobro sastavimo.Ja sam to radila sa jednim razmućenim žumancem,sa kojim sam takodje premazala štrudlu
Napravimo okruglo testo
Na ravnu tepsiju posutu brašnom stavimo štrudlu i pečemo 20 minuta
Ja sam servirala sa mileramom
SavetČ Ako primetite da vam testo ne raste ,najverovatniji uzrok je to da je kvscu istekao rok upotrebe.Zato je uvek pre nego što počnete pripremu dobro napraviti mali ogled .Sipate kvasac u mlako mleko sa malo šečćera i ako se ne zapeni, znači da je postao neaktivan.Nije još sve propalo.Možete u testo staviti prašak za pecivo.
Prijatno
predivna štrudlica....meni su sve domaće marmelade dobre...
ОдговориИзбришиHvala Snjeyana .Lepo da si me pronasla.Mada nisam vise tako aktivna na ovom blogu.
ОдговориИзбришиZarobili ne na www.volimo.net.au,
gde blogujem i postavljam recepte u kuvaru a posle prenosimo na facebook ,koji takodje vodim na https://www.facebook.com/volimonet.kuvar
Pa ako si voljna pridruži nam se.Lep pozdrav i najlepse želje tebi i tvojima za Novu Godinu