субота, 11. јануар 2014.

Sočna torta sa vanilom



Ovo je Calina omiljena torta.Nažalost i pored sveg truda nisam uspela da andjem adekvatan prevod za englesku reč Liquorice,vrstu bombona..pa se nadam da će neko ponaći.Sastojci
5 belanaca
3/4  šolje mleka
       2 1/4 ekstrakta vanile
2 šolje brašna
1/4 šolje gustina
1 kašićica i plus 1 Kašika praška za pecivo
170 grama putera,isečenog na kocke 


Predgrejemo rernu na  180 stepeni Celzija

Dve posude , prečnika 20 cm pokrijemo na dnu kuhinjskim papirom



U činiji  izmešamo suve sastojke

 Izmešamo belanca.1/4 šolje mleka i vanilu i odloćimo.



U činiji  izmešamo suve sastojke


Dodamo puter i  ostatk  mleka, miksamo dok ne dobijemo glatku masu.Polako usipamo  mešavinu belanca.



Raspodelimo u namašćene posude za pečenje


Pečemo25 do 30 minuta.Ostavimo da se potpuno ohlade.
*************************************************

Krem sa crvenim Laquorice

5 redova laquorice
1 šolja vode
3/4 šolje kristal šećera
1/8 šolje gustina
1/8 kašičice soli
2 ulupana žumanca
375 grama omekšanog putera
3 šolje prosejanog šećera u prahu
45 ml  mleka
1 kašičica vanile
Naprstak soli





Iscepamo liquorice naoko 2cm dužine. Stavimo u posudu sa vodom i prvo ostavimo da prokuva,zatim smanjimo temperaturu.Mešamo s vremena na vreme,dok se liquorice ne rastopi.

Skinemo sa šporeta i ostavimo da se ohladi



U to sada umutimo šećer u prahu,gustin, so i žumanca

Vratimo na šporet i na umerenoj temperaturi konstantno mešajuci pustimo dase masa dobro sjedini..
Ostavimo da se ohladi
 Sa mikserom miksamo puter na srednjoj brzini oko 8 minuta.Dodamo  ostale sastojke i mešamojoš par minuta na maloj brzini.Namaz će biti vrlo vazdušast i kremast


 Sada dodamo liquorice krem i sve izmešamo

Sada torte rasečemo napola i počnemo premazivati po sredini i sa strane



Ovu tortu sam ukrasila sa mering komadima ,kojesam kupila gotove. Vi naravno možete ukrasiti i drugačije

Нема коментара:

Постави коментар

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer