Ovo je Calina omiljena torta.Nažalost i pored sveg truda nisam uspela da andjem adekvatan prevod za englesku reč Liquorice,vrstu bombona..pa se nadam da će neko ponaći.Sastojci
5 belanaca
3/4 šolje mleka
2 1/4 ekstrakta vanile
2 šolje brašna
1/4 šolje gustina
1 kašićica i plus 1 Kašika praška za pecivo
170 grama putera,isečenog na kocke
Predgrejemo rernu na 180 stepeni Celzija
Dve posude , prečnika 20 cm pokrijemo na dnu kuhinjskim papirom
U činiji izmešamo suve sastojke
Izmešamo belanca.1/4 šolje mleka i vanilu i odloćimo.
U činiji izmešamo suve sastojke
Dodamo puter i ostatk mleka, miksamo dok ne dobijemo glatku masu.Polako usipamo mešavinu belanca.
Raspodelimo u namašćene posude za pečenje
Pečemo25 do 30 minuta.Ostavimo da se potpuno ohlade.
*************************************************
Krem sa crvenim Laquorice
5 redova laquorice
1 šolja vode
3/4 šolje kristal šećera
1/8 šolje gustina
1/8 kašičice soli
2 ulupana žumanca
375 grama omekšanog putera
3 šolje prosejanog šećera u prahu
45 ml mleka
1 kašičica vanile
Naprstak soli
Iscepamo liquorice naoko 2cm dužine. Stavimo u posudu sa vodom i prvo ostavimo da prokuva,zatim smanjimo temperaturu.Mešamo s vremena na vreme,dok se liquorice ne rastopi.
Skinemo sa šporeta i ostavimo da se ohladi
U to sada umutimo šećer u prahu,gustin, so i žumanca
Vratimo na šporet i na umerenoj temperaturi konstantno mešajuci pustimo dase masa dobro sjedini..
Ostavimo da se ohladi
Sa mikserom miksamo puter na srednjoj brzini oko 8 minuta.Dodamo ostale sastojke i mešamojoš par minuta na maloj brzini.Namaz će biti vrlo vazdušast i kremast
Sada torte rasečemo napola i počnemo premazivati po sredini i sa strane
Ovu tortu sam ukrasila sa mering komadima ,kojesam kupila gotove. Vi naravno možete ukrasiti i drugačije
Нема коментара:
Постави коментар