среда, 8. јануар 2014.

Pogačice sa bundevom



Sezona je bundevi i kako drugačije nagraditi sebe ujutru nego mirisom ovih ukusnih pogačica

 Potrebno je

2 šolje brašna
1/3 šolje braon šećera
1/2 kašičice djumbira u prahu
1/2 kašičice praška za pecivo
1/2 kašičice bikarbone
1/4  kašičice soli
1/2   šolje putera
1/2 šolje pečenih oraha i malo više ako planirate glazuru na pogačice
1/2 šolje pavlake
1/2 šolje pire od bundeve
1 kašičica vanile

Priprema
Predgrejte rernu na 200 stepeni Celzija
Sipajte i izmešajte sve suve sastojke




Dodajte orahe i puter


Promešajte.pavlaku.pire od tikve i vanilu u maloj činiji




Dodajte sad  to u suve sastojke i izmešajte


Mesite testo dok se potpuno sjedini i napravite loptu .sada ga uobličite u ravnomeran krug oko 3.5 cm debljine





Koristeći oštar nož presecite na 8 delova




Rasporedite u plehu i premažite sa ulupanim belancem. Pecite  20 minuta




Sada su gotovi.Ako baš hoćete  još sladje možete napraviti jednostavnu  glazuru sa 1/2 šolje šećera u prahu,malo ekstrakta vanile i 60 grama putera .U sve to umešate i komadiće oraha. Divno




Savet 13   Ako ne želite da vam gornja strana pogačica izgori pri kraju pečenja pokrite ih kuhinjskim papirom

1 коментар:

  1. odlične pogačice. Bundeva je kod nas zanemarena . Kao povrće je raznovrsna bilo kao predjelo, glavno jelo , kolač ili testo što dokazuje i ovaj recept.

    ОдговориИзбриши

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer