Sezona je bundevi i kako drugačije nagraditi sebe ujutru nego mirisom ovih ukusnih pogačica
Potrebno je
2 šolje brašna
1/3 šolje braon šećera
1/2 kašičice djumbira u prahu
1/2 kašičice praška za pecivo
1/2 kašičice bikarbone
1/4 kašičice soli
1/2 šolje putera
1/2 šolje pečenih oraha i malo više ako planirate glazuru na pogačice
1/2 šolje pavlake
1/2 šolje pire od bundeve
1 kašičica vanile
Priprema
Predgrejte rernu na 200 stepeni Celzija
Sipajte i izmešajte sve suve sastojke
Dodajte orahe i puter
Promešajte.pavlaku.pire od tikve i vanilu u maloj činiji
Dodajte sad to u suve sastojke i izmešajte
Mesite testo dok se potpuno sjedini i napravite loptu .sada ga uobličite u ravnomeran krug oko 3.5 cm debljine
Koristeći oštar nož presecite na 8 delova
Rasporedite u plehu i premažite sa ulupanim belancem. Pecite 20 minuta
Sada su gotovi.Ako baš hoćete još sladje možete napraviti jednostavnu glazuru sa 1/2 šolje šećera u prahu,malo ekstrakta vanile i 60 grama putera .U sve to umešate i komadiće oraha. Divno
odlične pogačice. Bundeva je kod nas zanemarena . Kao povrće je raznovrsna bilo kao predjelo, glavno jelo , kolač ili testo što dokazuje i ovaj recept.
ОдговориИзбриши