Ako uspete da nabavite sastojke ovo može biti ukusan ručak ili posluženje.Postoje u svim azijskim zemljama raznorazni recepti za ove rolnice.Kod nas najviše volimo ove.
Sastojci
1 pakovanje testa za azijske rolnice
Povrće ,1 praziluk,manji kineski kupus,3 komada bok choi,1/2 šargarepe1/2 konzerve vodenog kestena,1-/2 konzerve sečenog bambusa
2 komada pilećeg belog mesa
Veća flaša sosa od soje
Veća flaša terijaki sosa
1 staklenka hoisin sosa
1 jaje
* Ako ne možete nabaviti baš sve povrće iz liste možete dodati druge vrste koje imate.
Isečemo povrće
Isečemo piletinu
Sve isečene sastojke i začine iz flaša dodamo u veliki lonac.Sačuvamo iz svih flaša sa sosovima malu količinu u činijicama za kasnije.Prokuvamo oko 10 minuta,zatim iscedimo i odložimo u posudu.
Sada izaberemo ćistu površinu u kuhinji i počnemo da savijamo rolnice kao čto je jasno prikazano na donjim slikama
Izmutimo jaje koje će nam slušiti da zalepimo rolnice
Postavimo jedno parče testa na tanjir kao dijamant
Stavimo mešavinu ovako,oko 1 dobra kašika
Savijamo rolnicu ovako
Skoro kao sarmu.zavučemo krajeve
Gotovo
Sledeći korak
Fritiramo rolnice.Ako nemate fritezu stavite dosta ulja u dublji tiganj,zagrejte dobro,ali pazite se kad počne da prska.Da proverite da li je ulje dovoljno vruće možete ubaciit mali komadić testa.Kad su rolnice ispržene,što je jako brzo 10sekundi na svakoj strani izvadite na papir za pečenje da se ulje ocedi
Prijatno
Нема коментара:
Постави коментар