Table of my Flatland : is the fantastic blog with regional specialties from Vojvodina, the Northern part of Serbia.This talented amateur cook presents the best of the best from the region.Have a look at:Astal moje Ravnice.Enjoy.
This is where I am buying the best poppy seeds.
Both pictures were taken on Futoski Market ,the best one in Novi Sad.Two old ladies.One selling the nicest pumpkins and other the best poppyseeds in the world.
I prepared two recipes: great ones and different,One with pumpkin and poppyseeds,other one very simple but oh so tasty.Autumn is pumpkin season and poppyseeds season is in my household everyday.
I would not forget cinnammon that goes so well with pumpkin.
Pumpkin and poppyseed pie
Preparation:
This is where I am buying the best poppy seeds.
Both pictures were taken on Futoski Market ,the best one in Novi Sad.Two old ladies.One selling the nicest pumpkins and other the best poppyseeds in the world.
I prepared two recipes: great ones and different,One with pumpkin and poppyseeds,other one very simple but oh so tasty.Autumn is pumpkin season and poppyseeds season is in my household everyday.
I would not forget cinnammon that goes so well with pumpkin.
Pumpkin and poppyseed pie
Ingredients
Thin filo pastry/6 sheets
From the filo you can make three rolls
700-800 gram grated fresh pumpkin
500gram poppyseed
milk
sugar
oil
Icing sugar
Cinnammon
Preparation-
First sheet baste with oil,then put on it the second one.
Put rasped pumpkin on top(Pic 1)
Than sugar and cinnammon(Pic2)
Than sugar and cinnammon(Pic2)
Steem Poppyseed and sugar in boiled milk, and put it then in the middle of your pastry sheet like a roll(see Pic3)
Than you halve one side of filo with pumpkin filling and again over the poppyseed roll(Pic 4)
Do the same with the other end(Pic 5)
Put now your pie in baking dish so that pumpkin roll is at the bottom
Baste with oil and bake.
Now sprinkle with icing sugar and enjoy
Simple Pumpkin Pie
Ingredients
1kg roasted pumpkin
100gram sugar
150gram flour
100gram finely chopped walnuts
1dl.oil
3 eggs
1 tsp cinnammon
1dl.oil
3 eggs
1 tsp cinnammon
Preparation:
Wash the pumpkin,put it on silver foil and roast.When roasted clean and make mash.
Beat eggs well. add pumpkin mash,sugar,cinnammon and walnuts.If you like you can also add some candied orange peel
Add now oil and flour.
Put this in oiled and floured baking dish and bake at 200 Degrees Celsius.
Baked cake sprinkle with icing sugar
Tafel van mijn Plateand: is de fantastische blog met regionale specialiteiten uit Vojovodina, het noordelijke deel van Serbia.This getalenteerde amateur-kok presenteert het beste van het beste uit de region.Kijk op: Astal moje ravnice.Geniet.
Dit is waar ik ben de beste maanzaad koop.
Beide foto's zijn genomen op Futoski Markt, de beste in Novi Sad.Twee oude dametjes..een verkoopt de mooiste pompoenen en andere de beste maanzaad in de wereld.
Ik bereid twee recepten: . Een met pompoen en maanzaad, andere een heel simpel maar oh zo lkker .Herfts is pompoen seizoen en maanzaad seizoen is in mijn huishouden elke dag.
Ik Ik vergeet niet kaneel die zo goed gaat met pompoen.
Pompoen en maanzaad pie
Beide foto's zijn genomen op Futoski Markt, de beste in Novi Sad.Twee oude dametjes..een verkoopt de mooiste pompoenen en andere de beste maanzaad in de wereld.
Ik bereid twee recepten: . Een met pompoen en maanzaad, andere een heel simpel maar oh zo lkker .Herfts is pompoen seizoen en maanzaad seizoen is in mijn huishouden elke dag.
Ik Ik vergeet niet kaneel die zo goed gaat met pompoen.
Pompoen en maanzaad pie
Ingrediënten
Dun filodeeg / 6 vellen
Van de filo kunt u drie rollen maken
700 tot 800 gram geraspte verse pompoen
500gram maanzaad
melk
suiker
olie
Poeder suiker
Kaneel
Bereiding
Eerste vel bedruip met olie, leg daarop de tweede.
Zet geraspte pompoen op de top (Pic 1)
Dan suiker en kaneel(pic2)
Doe maanzaad en de suiker in gekookte melk, en leg hem in het midden op uw deegvel zoals een rol (zie pic3)
Dan helft van de ene kant van filodeeg met pompoen vullen en weer over het maanzaad rol (Pic 4)
Doe hetzelfde met het andere uiteinde (Pic 5)
Zet nu uw taart in ovenschaal, zodat pompoen rol is aan de onderkant
Bedruipen met olie en bak ze.
Dun filodeeg / 6 vellen
Van de filo kunt u drie rollen maken
700 tot 800 gram geraspte verse pompoen
500gram maanzaad
melk
suiker
olie
Poeder suiker
Kaneel
Bereiding
Eerste vel bedruip met olie, leg daarop de tweede.
Zet geraspte pompoen op de top (Pic 1)
Dan suiker en kaneel(pic2)
Doe maanzaad en de suiker in gekookte melk, en leg hem in het midden op uw deegvel zoals een rol (zie pic3)
Dan helft van de ene kant van filodeeg met pompoen vullen en weer over het maanzaad rol (Pic 4)
Doe hetzelfde met het andere uiteinde (Pic 5)
Zet nu uw taart in ovenschaal, zodat pompoen rol is aan de onderkant
Bedruipen met olie en bak ze.
*****
Eenvoudige pompoen taart
Ingrediënten
1kg geroosterde pompoen
100gram suiker
150gram bloem
100gram fijn gehakte walnoten
1dl.oil
3 eieren
1 theelepel kaneel
Bereiding:
Was de pompoen, zet het op zilverfolie en bak.Als gebakken vlees uit nemen en maak puree.
Klop eieren. Voeg pompoen puree, voeg suiker, cinnammon en waalnoten.IAls je wilt kun je ook enkele gekonfijte sinaasappelschil toe voegen
Voeg nu olie en meel.
Zet dit in ingevette en bebloemde ovenschaal en bak op 200 graden Celsius. Bestrooi met poedersuiker*****
1kg geroosterde pompoen
100gram suiker
150gram bloem
100gram fijn gehakte walnoten
1dl.oil
3 eieren
1 theelepel kaneel
Bereiding:
Was de pompoen, zet het op zilverfolie en bak.Als gebakken vlees uit nemen en maak puree.
Klop eieren. Voeg pompoen puree, voeg suiker, cinnammon en waalnoten.IAls je wilt kun je ook enkele gekonfijte sinaasappelschil toe voegen
Voeg nu olie en meel.
Zet dit in ingevette en bebloemde ovenschaal en bak op 200 graden Celsius. Bestrooi met poedersuiker*****
Sjetila sam se da već dugo nisam vidjela niti jedan tvoj post i otišla sam ti na blog. A kad tamo, puno novih postova. Ne mogu vjerovati da nisam dobivala obavijesti. Vidim da sam puno toga propustila, idem pogledati što si sve fino pripremila.
ОдговориИзбришиWonderful market photos. The recipe is great.
ОдговориИзбриши