Ova terina od povrća i kozijeg sira izgleda prelepo .Nije je uopšte teško napraviti a vaši gosti će biti impresionirani.Vi naravno kao umetnici u kuhinji možete i sami dodato svoje omiljeno povrće .
1 veći patlidžan, odseći vrh i dno i iseći uzdužne kriške
1/2 kg tikvica , očistiti i iseći na kriške kao patlidžan.
750 grama žutih tikvica, isečeno kao patlidžan
So i sveže mleven crni biber
1 kg, mekog svežeg kozijeg sira
2 kašike svežeg iseckanog bosiljka
2 kašike svežeg iseckanog peršuna
2 kašike maslinovog ulja
2 velike crvene babure, pržene, oljuštene, seme izvadjeno sečene u 3 do 4 velika komada.
1 kg svežeg spanaća, opranog, očišćenog, blanširanog i grubo isečenog
2 velike žute paprike babure pripremiti na isti način kao crvene paprike
1 Sos od sušenog paradajza prema donjem receptu
Krutoni za serviranje
Predgrej rernu na 220 stepeni Celzija..
Dva ravna pleha prekri srebrnom folijom i površno namaži uljem.Poredjaj patlidžan, tikvice u jednom redu,Ponovo ih premaži uljem i začini solju i biberom.Peci dok nije svetlo braon boje 8 do 10 minuta.
Izvadi iz rerne i osatvi da se ohladi.
Ponovi ovo sa preostalim kriškama povrća
U velikoj činiji izmešaj sir sa bosiljkom, persunom, so i biber
U terini poredjajte sada patlidžan tako pokrijete dno i da patlidžan visi iz terine (kao na slici )
.Sad na vrh reda žute paprike pospi sir i sve ponovi dok ne potrošiš preostalo povrće.
Sada sve zamotaj u plastićnu foliju, stavi parče npr. kartona na vrh i neki težak predmet npr. kamen i sve ostavi u frižideru 8 do 24 sata.
Zdravo, ukusno, odlicno!
ОдговориИзбришиOvo jelo je zaista fantastično!
ОдговориИзбришиDrage moje drago mi je da vam se dopada .tako lepo izgleda;)
ОдговориИзбришиAndjelu, ovo pravim koliko ove nedelje,sa malo izmenjenim sadrzajem namirnica,kod nas nema bas sve,stavicu slike na svoj blog.
ОдговориИзбришиVeliki poljubac
Tasana,Super.jedva cekam da vidim:)
ОдговориИзбришиDivna je, ja sam pravila verziju koja se poveze zeliranim povrtnim bujonom. Ova sa sirom je sigurno jos ukusnija!
ОдговориИзбриши@melrose.Da i to je pravim obicno sa pilecim mesom ili sa ribom
ОдговориИзбришиOvo mi se jako dopada!!
ОдговориИзбришиZnas kako mnogo varijacija na ovo mzoe da se praviiiiiiiii
ОдговориИзбришиHi Dzoli,thanks for your visiting and comment..Say hello to your daughter and give her kiss from me please..
ОдговориИзбришиGreetings
Cali
@Cali .I will.Aren't all Cali's beautiful?:)
ОдговориИзбриши