Evo da ispunim još obećanje i da stavim recept za Shii Take pečurke, koje i ja veoma volim da jedem i srećom poznajem nekog ko ih uzgaja.Mada, ako imate micelij ove pečurke, to možete i sami izvesti na nekoliko stabala.Ovo važi i za bukovaču, koju još zovem šumska šnicla.
Shii Take Tempura) Tempura je jednostavan preliv u koji se stavi cela Shii take a sastoji se od brašna i vode i malo soli, a zatim se fritira.
Punjene ShiiTake .Ove na slici su punjene sirom krompirom i rendanim celerom, so i biber..i napred.
Naravno ovo se već našlo u mojoj Miso supi ali može se koristiti u svakom jelu gde bi ste koristili npr šampinjone.Shii Take ima mnogo jači ukus od šampinjona, kada je spremljen , mesnat je i ima onako ukus šume
U salati, dodajte mladi luk u propržene i ohladjene Shii Take i dresing od ulja i sirćeta sa malo soli i bibera.Quala
Promešajte kroz kinou
Shii Take sa poširanim jajetom
Punjene ShiiTake .Ove na slici su punjene sirom krompirom i rendanim celerom, so i biber..i napred.
Shii Take sa račićima i povrćem.I tako bi se moglo unedogled ali imam poverenja u kuvaricu koja je pitala i eto odazvala sam se rado
Bravo Džoli! Nisam ih još jela iako ih ima na pijaci. Odličan post!
ОдговориИзбришиSuper je sve, ali mi se najviše sviđja ona fotka gdje jaje curka. To ću si baš napravit.
ОдговориИзбришиodlične su, volim u principu sve gljive.
ОдговориИзбришиhvalaaaaaaaaa ,srce si!vise nego zadovoljna:))
ОдговориИзбришиObožavam ih!
ОдговориИзбришиZdravlje zdravlje zdravlje:)))
ОдговориИзбришиBravo Dzoli!! :D
ОдговориИзбришиSuper, odlično si ovo sve napravila i prezentirala nam !
ОдговориИзбриши