понедељак, 18. април 2011.

Priroda nas može hraniti besplatno


Samo kad bi smo želeli da se naoružamo znanjem priroda bi nas sigurno nagradila svojim obilnim i uz to besplatnim voćem i povrćem a lovce još mesom...ribolovce morem punim ribe školjki i ostalih jestivih delikatesa.
Ovih dana , pošto je komercijani praziluk obran , prodat , spremljen, delom pojeden ,evo pojavio se i divlji praziluk ne manje ukusan pa da skuvamo nešto i od njega.

Dakle kratka šetnja do šume , naberemo pregršt i očistimo i skuvamo vrlo ukusnu supu od divljeg praziluka.

6 коментара:

  1. Bravo Dzoli! Prava tema:) E sad jos samo da degustiramo predmet bloga:)

    ОдговориИзбриши
  2. Čaj od Majčine dušice pijem umesto vode, takođe, od Žalfije, Nane, Ruzmarina a koristim ih i kao začine. Naravno i Bosiljak.
    Tartufe sam jeo u Istri kod drugara.
    Pozdrav,
    Mikele

    ОдговориИзбриши
  3. A da nesto zasadiš?:)

    ОдговориИзбриши
  4. Dobre zemlje parcela i zivota stvaranje poceti moze...

    ОдговориИзбриши
  5. Mislim da je to sremuš ili medvedji luk, kako ga ovde još zovemo. Ovo je moje omiljeno divlje povrće. Svako proleće to je non-stop na mom stolu. Malo i dosadi, ali iskoristim ga do maksimuma. Priroda je široke ruke a mi smo se, kao civilizacija, toliko udaljili od nje i ne možemo prepoznati ni najosnovnije biljne vrste koje bi nam život značile.
    Sve pohvale za post:)

    ОдговориИзбриши
  6. Анониман4. мај 2011. 18:05

    Da taj je:) Mislila sam da napisem post o svim biljkama koje ja u prirodi ubiram iako nisam neki preveliki poznavalac ali naucih one koje su kod mene u okolini.A neke su tako ukusne!

    ОдговориИзбриши

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer