tag:blogger.com,1999:blog-6178532425721307797.post6339815578246363471..comments2023-10-06T00:32:14.197+11:00Comments on Dzoli volinet.kuvar: Klasik:Tiramisusrdjanhttp://www.blogger.com/profile/12671944795826638488noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-6178532425721307797.post-52112213115361535162015-03-20T11:17:27.110+11:002015-03-20T11:17:27.110+11:00Hvala obema na korisnim informacijama
Hvala obema na korisnim informacijama<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6178532425721307797.post-60633269838835791282015-03-18T20:14:04.215+11:002015-03-18T20:14:04.215+11:00Pravilno si ščtala, mada Italijani bi verovano čup...Pravilno si ščtala, mada Italijani bi verovano čupali kosu i na moju slobodnu inepretaciju i puding u Tiramisu..ali to je sve stvar ukusa...ostalo je istorijaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6178532425721307797.post-6863533307883833492015-03-18T11:00:55.433+11:002015-03-18T11:00:55.433+11:00Moram, draga Džoli, sa lica mjesta (Italija) da do...Moram, draga Džoli, sa lica mjesta (Italija) da dodam nešto ovom tvom postu, pošto se sa nazivima i pripremi italijanskih specijaliteta u svijetu pravi dosta zbrke. Prvo, tiramisu i zuppa inglese su dva različita deserta (zuppa inglese se pravi sa poslastičarskom kremom- crema pasticcera i liker alchermes).<br />Tiramisu se pravi, bukvalno, u svakom restoranu, osnovni su mu sastojci- žumanca, maskarpone, savojardi i kafa.<br />Ide obično 6 žumanaca na 500 gr maskarponea, šećer varira po ukusu. U novije vrijeme se koriste i bjelanca (tako da na 1jaje ide 100gr maskarponea), a poneko dodaje i umućenu slatku pavlaku.<br />Pozdrav iz Italije!Fikretahttps://www.blogger.com/profile/15084906332163232653noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6178532425721307797.post-88916097357188811632015-03-17T21:53:39.367+11:002015-03-17T21:53:39.367+11:00Mora da su me Englezi zarazili sa receptima "...Mora da su me Englezi zarazili sa receptima " with a bit of history" jer kod nas to definitivno nije bilo vazno, bar ne u kraju i u vremenu u kome sam odrastala. Sad se radujem svakom ovakvom receptu, jer cak i kada mislis da znas dosta, ispostavi se da nije bas tako, kao u ovom slucaju! U Firenci sam saznala da njihova bastina i muzeji i dan danas dobrim delom opstaju zahvaljujuci fondovima engleskih intelektualaca i iako je veza jasna,i tek sada u potpunosti shvatam odakle dolazi popularnost ove poslastice. Divan post:))Bylelushhttps://www.blogger.com/profile/01038075361453880480noreply@blogger.com