Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

субота, 11. јун 2016.

Ras El Hanout, Marokanski Rižoto



Evo ga i završni, tj.  poslednji recept koji je za Nagradnu Kuligru, Najbolji Recept sa Ras El Hanout začinom poslala  moja drugarica Dijana Ademović. Svima sretno"!

Marokanski Rižoto

Potrebno je

1 crni luk,1 ljubičasti luk,2 šargarepe,2 krompira,komadić maslaca,600 g belog pilećeg mesa,1 šolja od 2,5 dl,pirinča,1 kašičica paradajz pirea,po 1 kašičica ras al hanouta i začina za piletinu,so i biber po ukusu,1 kašičica sveže seckane nane,,80-100 g suvih šljiva

Priprema

Na maslacu pržiti sitno seckane obe vrste luka,pa kad zastakli,staviti rendanu šargarepu.Dodati po pola kašičice oba začina i mešati,a onda i paradajz pire.Ubaciti pirinač koji je prethodno bio potopljen u toplu vodu,pa ga pržiti da zastakli.Staviti pileće belo meso narezano na kockice,kao i krompir.Naliti toplom vodom da ogrezne.Smanjiti vatru i krčkati.Na pola kuvanja ubaciti suve šljive,začiniti po ukusu solju i biberom i dodati ostatak egzotičnih začina.Posuti sitno seckanom nanom i nastaviti kuvanje. Kad je svo povrće omekšalo i pirinač skuvan al dente,jelo je gotovo.







Нема коментара:

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer