Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

субота, 25. јун 2016.

Panacotta, vanila i guava sos*Pannacotta, vanilla and guava sauce




Scroll down for Recipe in English

Ne znam koliko puta sam napravila panakotu. Ova poslastica , koja je toliko laka za napraviti, uvek i svima se koji je probaju dopadne. U letnje vreme to obično ide sa svežim bobičastim voćem ili sa sosom od istog. Svi su oduševljeni kako je lepršava i ne preslatka. Lepo i izgleda.





Sastojci

1 Kašika želatina u prahu
1 Kašika Vaila ekstrakta
500 ml punomasne pavlake
250 ml  pavlake
125 g šećera
3 Kašike džema odf guave , ili koji već imate ili želite





Priprema


Prvo sipamo u nekoliko Kašika hladne vode želatin i ostavimo da stoji 5 minuta
U šerpu sipamo pavlake, šečer pa dodamo vanilu i želatin. Sve dobro mešamo, kuvajući na srednjoj temperaturi. Ne treba da provri. kad je sve lepo sjedinjeno sipamo u sud po izboru koji smo na dnu premazali džemom koji koristimo. 



Ja sam koristila jedan vi možete i više manjih
Ostavimo u frižideru da stoji najmanje 4 sata , moj je odstojao preko noći.

Kada vadite iz suda, stavite dno malo u vrućoj vodi , pa oštrim nožem prodjite po ivicama.




Pannacotta , vanilla and guava sauce

Pannacotta is really easy to make and I have made it may time. Mostly it is made with some kind of berry fruit but you can make it anyway you like. Everyone likes it as it is creamy fluffy and not oversweet.


Ingredients


  • 1 tablespoon gelatine powder (unflavoured)
  • 1 TBS vanilla extract
  • 500 heavy cream
  • 250 half & half
  • 125 sugar
  • 3 TBS of guava jam

Create



  • Sprinkle gelatine over 2Tbsp of cold water and let stand for 5 minutes.
  • Cut vanilla bean in half, length wise and scrape the seeds with the tip of the knife.
  • Heat cream and half and half (single cream) with vanilla bean as well as the seeds. Had sugar and gelatine and stir well until everything is melted, do not boil.
  • Put the jam on the bottom of your serving dish
  • Pour into  one big or 6 serving cups.
  • Refrigerate for at least 3-4 hours.
  • Нема коментара:

    // Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer