Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

субота, 27. септембар 2014.

Nove Zamene,Paket bez koga se ne može!




SVI PAKETI SU  USPEŠNO ZAMENJENI!!! HVALA!





Paket bez koga se ne može, Pomoć poplavljenima u Istočnoj Srbiji


Pakete je pripremila porodica  Korać iz Mesare Korać u Veterniku.Velika zahvalnost ovim dobrim ljudima, naročito Sanji Korać,koja je sastavila paket!
Paket sadržine-Za sada ima 5 paketa za zamenu. Donja sadržina je po paketu
Čajna Kobasica         1 kg.165 grama
Butkica                       1 kg. 350 grama
Rebra                          1 kg. 145  grama
Domaća kobasica     1 kg
Pečenica                      1 kg
Slanina                        1kg
Čvarci                          1kg

Zamena

 3 pakovanja Pampers pelena, za bebe 4 do 9 kg
3 kg deterdženta za veš
3 pakovanja Higijenskih uložaka
2 šampona za kosu
Dobrovoljno možete odati još dečije nošeno ali celoičisto odelo i obuću.dečije knjige i igračke.

Javljajte se sa ponudama .Pomozite!


P.S -Takodje još jedan paket Ajvarkove zimnice je za zamenu
.Pogledajte post na stranici Zadnji postovi.Hvala svima  koji su izvršili zamenu do sada
 web stranica RadostzaRadost

четвртак, 25. септембар 2014.

Panzanella,Toskanska salata od hleba- Toskan Bread Salad



Ovo je tako jednostavno ali ukus je za salatu i po!.Mi je nekad jedemo i kao ručak.

This  is so  simple but oh so tasty.Sometimes we eat it as a lunch.

Sastojci

2 šolje paradajza ,isečenog na komade
2 šolje krastavca isečenog na komade,
2 šolje starog hleba isečenog u kocke
1 crni ili crveni luk
Rukohvat svežeg bosiljka
1/3  šolje dobrog maslinovog ulja
so i biber po ukusu



Ingredients

2 cup tomatoes in chunks
2 cups cucumber chunks
1 onion
2 cups stale bread in chunks
1/3 cup of good olive oil
bunch of fresh basil
salt and pepper



Priprema

Izmešamo sve sastojke i ostavimo da se marinira.Najmanje 30 minuta  do 12 sati!
Ne stavljajte u frižider jer će to pokvariti ukus paradajza.



Method


Mix all ingredients and let marinate for at least 30 minutes up to 12 hours.Do not put in the fridge,that will destroy taste of tomatoes

уторак, 23. септембар 2014.

NOVE ZAMENE ZA AKCIJU poplavljenima u Istočnoj Srbiji




Dragi prijatelji,
Prvi paket Zimnice iz ove akcije je zamenjen
Sada vam nudimo još dva paketa sa fantastičnim sadržajem. Sve detalje zamene pogledajte ovde
Učestvujte !! 
ZAMENA AKCIJA ZA POLAVLJENE

Jedan paket je zamenjen ostao je još jedan.Požurite!


понедељак, 22. септембар 2014.

AKCIJA ZIMNICA ZA TOPLINU U SRCU






Pokrenuli  smo ovu akciju za pomoć poplavljenimau Istočnoj Srbiji
Menjamo pakete zimnice za artikle opšte higijene i dezinfekciju.
Sve detalje možete videti ovde

ZAMENA
 Prvi paket spremila je izvrsna i domaćica sa velikim iskustvom, Gvozdena Živković iz Ražnja!.Već degusturano u Beogradu sa oduševljenjem

Paket sadrži sledeće

Sve tegle u paketu su od 720 grama SLATKA ZIMNICA
1 tegla slatko od belih trešanja, 1 slatko od oljuštenih šljiva, slatko od divljih kupina, slatko od jagoda, džem od jagoda i pekmez od šljiva
SLANA ZIMNICA
6 TEGLI  AJVAR OD PEČENIH PAPRIKA
2 TEGLE PASTERIZOVANE FILETI PAPRIKE.
Sve je pasterizovano, jer nema konzervansa
Hvala Gvozdeni,dobroj duši!
Paket menjamo za
3 paketa pelena za bebe
2 flaše Izosana (sredstvo za dezinfekciju)
mali izbor sapuna i šampona
Igračke za decu.
Javljate se da vas obavestimo gde zamenu možete odneti ili posčati.
Učestvujte,ovo je siguran našin da vaša pomoć stigne onima kojima je namenjena!

ZAMENJENO!!!

петак, 19. септембар 2014.

Trikolore



Jednostavan a vrlo ukusan dezert.Pravili smo pre toga mascarpone pa da ne bude odmah tiramisu.


Simple but very tasty Desert.We made mascarpone but did not want to make tiramisu yet

Sastojci


1 kesica Pudinga od Vanile
1 kesica pudinga od čokolade
Gusti sok od malina
4 kašike mascarpone

Ingredients

I sachet of Vanilla pudding
1 sachet of Chocolate Pudding
100 ml raspberry coulis
4 TBS home made Mascarpone


Priprema


Umuti puding prema upustvu na kesici.Ostavi u ftižideru
Za gusti sok od maline može se koristiti (kao što sam ja) smrznuta malina koju sameljemo i procedimo-
Mascarpone domaći pogledajte moj Recept
Kada imamo sve sastojke redjamo u posudu.Kojim redom ostavljam vama .mi smo ovako



Klinku sam u zadnjem momentu,pre negoštoje umočila prst uhvatila na delu!

Method

Make Puddings according to instruction,.Refrigirate.Make Strawberry coulis .I made them from frozen Raspberries.After short boil sieve them

Assemble your tricolore whichever way you  like.Homemade Mascarpone on the top and enjoy

Recipe for homemade Mascarpone on my blog

Above pick is of my daughter which I caught wanting to put her finger in it before I made a pic!
We made it this way





Kako se pravi mascarpone - How to make mascarpone




Čitam  neku diskusiju po netu i žalbu kako je mascarpone mnogo skup, što je istina ne samo u Srbiji nego i kod nas. Kao da ga što reče jedan pametan kuvar ,pravi lično Berlusconi. Ovde naprimer pakovanje  od  150 grama košta 8 dolara ,oko 4 evra.

E pa neće da može.mascarpone se ne odričemo,preukusan je, pa ga tako napravimo sami.Za vrlo malu cenu, a verovali ili ne za to vam je potrebno..pavlaka i sok od limuna.Može se koristiti i sirće umesto limuna
Pa da krenemo

I read some discussion on the net and people complaining how mascarpone is very expansive.Which is true where ever you live.Almost like as one clever Chef said Berlusconi makes it himself.
We pay here 8 NZ dollars ,ca.4 Euro for a tab of 150 gram

Well we wont let it put us down.It is just too yummy. Believe it or not you only need double cream and lemon juice.Some people also use white wine  vinegar


Potrebno je

1 pavlaka ,ja sam koristila 250 ml
1.5 kašika soka od limuna

Ingredients

1pack of 250 ml double cream

1.5 TBS lemon juice



Sipamo pavlaku u posudu koja se može staviti na šerpu u kojoj smo pustili malo vode da provri.Posuda da ne dodiruje dno


Pour cream in the bowl that fits onto pan with boiling water which is not to touch the bowl



Sada smanjite temperaturu na srednju i stalno mešate.


Lower temperature to medium and keep steering.


Posle 10 minuta dodamo limunski sok i nastavimo da mešamo


After ca. 10 minutes add lemon juice and keep steering



Posle 5 minuta videćete da se pavlaka već zgusne.
After  5 minutes you will notice that cream starts thickening

Mešajte još oko 5 minuta .Spremite činiju sa vodom i kockicama leda u koju možete staviti činiju sa mascarpone.Pazite kad  skidate činiju sa šerpe ,jer je para jako vruća!
Stavite mascarpone u činiju sa ledom i ostavite da se hladi 20minuta



Mix another  5 minutes .Prepare another bowl with cold water and ice cubes.put your mascarpone in it and let it cool for 20 minutes.be careful when taking bowl of the pan as steam is very hot!

Kada se mascarpone ohladio sve fino procedimo kroz  lanenu finu tjkaninu.ja imam bas sitnos sito i malo krupnije odozgo pa tako cedim


When mascarpone has cooled down put it through a sieve through cheese cloth.I have very fien sieve, so I use other cloth.

Sada činiju sa mascarpone poklopimo i ostavimo u frižideru 24 sata.
Verujte  mi na reč bolji je od svakog kupljenog!
Sad izvolite pa pravite sve šta vam padne na pamet,sosove,tiramisu, druge poslastice!


Cover the bowl and put in the fridge for 24 hours. Believe me it is so much better than bought one!Now ready o make all the delicious things.Sauces tiramisu and whatever comes to mind.Cheers


понедељак, 15. септембар 2014.

Kejks Pops Cake pops



 Danas se ovde ne može zamisliti dečiji rodjendan bez kapkejks i Kejkpops. Popularniji su i od samog  rodjendanskog kolača.
Srećom jednostavni su za pravljenje i možete ih dekorisati na mnogo načina.


Nowadays can not imagine kids birthday party without Cupcakes and Cake pops.These are almost more popular with kids than Birthday Cake. Luckily  ease to make and can be decorated in many ways .

 Sastojci

Patispanj
1 tamna istopljena čokolada
2 kašike džema
Drškice od sladoleda ili slično
Šećerne obojene mrvice za ukras





Ingredients



  •  Cake, prepared 
  • Chocolate Frosting (amount depends on moistness of cake. I used two big spoonfuls. 
  • I dark chocolate melted
  • cake pop sticks
  • sprinkles
     2 TBS jam

Prvo pripremimo patišpanj



Izmrvimo ga u činiji dok dobijemo sitne mrve
Dodajemo rastopljenu čokoladu i džem  i rukom sve dobro izmešamo


Sada od testa napravimo loptice i zabodemo drškice





  • Stavimo u friz da se dobro stegnu (oko 30 minuta)

  • Rastopimo čokoladu u posudi nad šerpom u kojoj kuva voda ali ne dodiruje posudu sa čokoladom.Dodamo malo putera od čega će istopljena čokolada dobiti sjaj. Ostavimo da se malo ohladi

  • Izvadimo Kejkpops iz friza pa ih provućemo kroz čokoladu, pa kroz ukrasne mrvice ili mleevne orahe ili...
  • Ja sam ih onda zabadala u stiropor, koji sam prethodno obložila salvetom i stavila u kanticu. Eto tako lako.


  • Method
  • First make the cake
  • Crumble until it resembles fine crumbs
  • Add in melted chocolate and jam 
  • Use your hands to incorporate into the cake crumbs.
  • Roll the mixture into a tight ball and place on a plate.
  • Repeat until all the cake mixture has been rolled into balls.
  • Push  cake pop sticks into them.
  • Put in the freezer for about 30 minutes
  • Melt chocolate in a bowl over steam made in the pot.

  • Meanwhile prepare all of your decorating supplies.

  • Remove cake balls from freezer.
  • Dip cake balls carefully into the chocolate until covered.
  • Let the excess chocolate drip off. Swirl and tap gently if needed.
  • Add the sprinkles while the chocolate is still wet. It will harden quickly.
  • Stick the decorated cake pop into a styrofoam block to finish setting.






  • Zapečeni makaroni sa tunjevinom


    Sastojci

    500 grama makarona ,koji vam se nadju pri ruci
    2 konzerve tunjevine
    1 jaje
    100 grama rendanog kačkavalja
    mala vezica peršuna
    So i biber
    Malo ulja

    Nedko mi ej poklonio ovo rende za sir.Vrlo praktično


    U činiji izmešamo tunevinu,jaje i peršun


    Bešamelsos..malo putera,propržimo brašno,pa dodamo mleko i so i biver


    Kad na varjači ostane sos ovako, onda je gotov

    Skuvamo makarone

    Izmešamo makarone i tunjevinu

    Pospemo rendanim kačkavaljem

    Pečemo na 200 stepeni Celzija oko 15 minuta

    :Čili con Carne / Chili con Carne



    Klasično jelo koje svako treba da zna da spremi. Iako je tipično zimsko jelo i kod mene je zima  sad, ja ga pravim i u hladnije jesenje,prolećne a bogami i letnje dane!

    This is typical winter dish.Everyone should know how to make it. Although  it is winter here now,I easily make this in other season on a cold day!

    Sastojci
    • 2 crna luka
    • 2 čena belog luka
    • 2 šargarepe
    • 2 komada celera
    • 2 crvene babure
    • maslinovo ulje
    • 1kašičica čilija u prahu
    • 1 kašičica kima
    • 1 kašičica cimetacinnamon
    • morska so
    • sveže mleven crni biber
    • 800 g pasulja iz konzerve ,ja sam koristila čili pasulj
    • 2 x 400 g paradajza iz konzerve
    • 500 g valitetnog mlvenog govedjeg mesa
    • 1 mali rukohvat korijandera
    • 2 kašike balzamika
    • 400 g basmati pirinča
    • 500 g jogu
    • 1 limeta

    Ingredients
    • 2 medium onions
    • 2 cloves garlic
    • 2 medium carrots
    • 2 sticks celery
    • 2 red peppers
    • olive oil
    • 1 heaped teaspoon chilli powder
    • 1 heaped teaspoon ground cumin
    • 1 heaped teaspoon ground cinnamon
    • sea salt
    • freshly ground black pepper
    • 800 g tinned beans
    • 2 x 400 g tinned chopped tomatoes
    • 500 g quality minced beef
    • 1 small bunch fresh coriander
    • 2 tablespoons balsamic vinegar
    • 400 g basmati rice
    • 500 g natural yoghurt
    • 1 lime
    Priprema
    Ošistimo i sitno idečemo crni i beli luk,šargarepu i celer
    Očistimo paprike i  grubo isečemo
    U jednu veliku posudu na srednjoj temperaturi sipamo maslinovo ulje i dodamo povrće. 
    Dodamo čili,kim i cimet sa naprstkom soli i bibera.
    Mešamo oko 7 minut

    Dodamo ocedjen pasulj i paradajz iz konzerve.Dodamo mlevemno meso,koje viljuškom usitnimo.


    Jednu od praznih konzervi paradajza napunimo vodom i sipamo u posudu.
    Očistimo korijaner i listove ostavimo u frižider.Drške iseckamo i sipamo u posudu.
    Dodamo balzamik i još žačinimo sa biberom i solju. Ostavimo d aprokuva,pa smanjima vatru ikrčkamo oko sat vremena
    S vremena na vreme promešamo.

    Serviramo uz pirinač i jogurt začinjen listovima korijandera.Mi volimo parče hleba i salatu od pečenih paprika uz to..Neki vole i guakamole..ja nisma to pravila..ovoga puta



    Method
    Peel and finely chop the onions, garlic, carrots and celery – don't worry about the technique, just chop away until fine. Halve the red peppers, remove the stalks and seeds and roughly chop. Place your largest casserole-type pan on a medium high heat. Add 2 lugs of olive oil and all your chopped vegetables. Add the chilli powder, cumin and cinnamon with a good pinch of salt and pepper. Stir every 30 seconds for around 7 minutes until softened and lightly coloured. 

    Add the drained chickpeas, drained kidney beans and the tinned tomatoes. Add the minced beef, breaking any larger chunks up with a wooden spoon. Fill one of the empty tomato tins with water and pour this into the pan. Pick the coriander leaves and place them in the fridge. Finely chop the washed stalks and stir in. Add the balsamic vinegar and season with a good pinch of salt and pepper. Bring to the boil and turn the heat down to a simmer with a lid slightly askew for about an hour, stirring every now and again to stop it catching


    This is fantastic served with fluffy rice. Just divide the rice and chilli into big bowls or serve in the middle of the table and let everyone help themselves. If you don't fancy rice it's equally good with a nice hunk of fresh crusty bread, over a jacket potato or with couscous. Put a small bowl of natural yoghurt, some guacamole and a few wedges of lime on the table, and sprinkle the chilli with the coriander leaves. I love to add a nice green salad to round it off.




    среда, 10. септембар 2014.

    Kolač od celih mandarina- Whole mandarin cake




    Ovaj kolač od celih madarina je tako sočan,mirišljav i ukusan! Umesto mandarina možete koristiti i pomorandže.Najvažnije je da koristite voće čija kora je neprskana!

    This whole mandarin cake is something special.Moist ,smell divine and very tasty.Instead  of mandarins zou could use orange.main thing is to have fruit that is not  sprayed!



    Sastojci

    • 6 vecih ili 8 manjih mandarina
    • 85 g istopljenog putera
    • 100ml biljnog ulja
    • 3 jaja
    • 1 1/3 šolje šećera
    • 200g brašna
    • 1kašika praška za pecivo. 

    Priprema

    1. Predgrejemo rernu na 189 stepeni Celzija
    2. Operemo mandarine i stavimo u šerpu.Kuvamo 30 minuta i ostavimo da se ohlade
    3. Rasečemo mandarine na pola i odstranimo koščice . Zatim ih u blenderu fino sameljemo
    4. U činiju dodamo samlevene mandarine,puter,ulje,jaja šečer,prosejano brašnoi prašak za pecivo. i sve dobro izmešamo.
    5. Sipamo testo u namašćen pleh. 
    6. Pečemo 50 minuta.
    7. Ostavimo da se ohladi,jedno 15 minuta pa  pospemo šećerom u prahu.

    Ingredients

    • 6 big or 8 small whole mandarins
    • 85 g butter, melted
    • 100ml flavourless vegetable oil
    • 3 eggs
    • 1 1/3 cups caster sugar
    • 200g plain flour
    • 1 tblsp baking powder

    Instructions

    1. Pre heat oven to 180C.
    2. Wash the mandarins and add the whole mandarins to a small saucepan of water and bring to the boil. Allow mandarins to boil for 30 minutes and then drain and cool until cool enough to touch.
    3. Cut the mandarins in half and remove pips. Puree mandarins (skin still on) in the food processor.
    4. Add the butter, oil, eggs, sugar to the mandarin puree and mix well.Add flour and baking powder and process until just mixed.
    5. Pour the batter into a greased and lined cake tin. 
    6. Bake in the oven for 50 mins
    7. Allow to cool in the tin for 15 mins then cool on a tray. Dust with icing sugar and serve.

    // Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer