Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

четвртак, 22. децембар 2011.

Tasty pie from Zagorje;Lekkere taart uit Zagorje/Lekkeres Kuchen aus Zagorje

One of the hardest blogs to choose from.Everything is yummy on there.Check it out:Dilajla;s Blog
This one si a typical pie from Zagorje and all of us that saw it.made it and were estatic about taste.
Thank you Dilajla for being my guest.
'''
Dit was een van de blogs waar het echt heel hard was om iets te kiezen. Alles is so lekker.Iedereen die deze Recept gezien en nagemaakt heeft was erg tevreden.
Andere kreaties van deze Dame kunen jullie zien op: Dilajla's Blog
Das war ein von der schwierigsten Blogs um etwas auszusuchen.Alles ist so lekker.Bitte schauen Sie hier:
When I served these to my husband says I do not expect them to be as good as in  the Esplanade hotel,;because he always let me know that Esplanade makes the best!. And  he can still  smell them  and those were so fine that even today he feels the  taste. I thought you must try a real pie made  Zagorje way, topped with cream and homemade baked.


I've done them many times and in different recipes and sometimes a little less successful, and sometimes a bit more. 
For the filling I used half a kilogram  of fresh cheese, 1 dcl of sour cream , one egg  and pinch of salt


For the dough 
 300 g flour
                                       1 dl of lukewarm water
                                         pinch of salt
                                       1 egg
                                      2-3 tablespoons of oil-I put three
Now comes the part where I'm always falling but  but this time it  worked out fine.Stretched perfectly  and the ends of the pastry tied well. 
I cut off the ends and edges of the filling smeared with oil. Using fine  tablecloth rolled it  and put into small oiled oven dish.Baked at 200 C, and when they get a nice rich color , Poured the cream on them.
Now we return to the beginning of the story ; My better half asked if I could do this more often,which means the 'son ' of Espalanade' pie was satisfied and so I was happy too.


****
Toen ik deze diende om mijn man zegt dat ik niet verwacht dat ze zo goed als in hethotel Esplanade,, omdat hij altijd laat het me weten dat Esplanade de beste maakt!.En hij kan nog steeds ruiken ze en die waren zo goed dat zelfs vandaag de dag hijde smaak voelt. Ik dacht dat je moet een echte taart gemaakt Zagorje manierproberen, gegarneerd met room en zelfgemaakte gebakken.

Ik heb gedaan hen vele malen en in verschillende recepten en soms een wat mindersuccesvol, en soms een beetje meer.
Voor de vulling gebruikte ik een halve kilo verse kaas, 1 dcl van zure room, een ei ensnufje zout

Voor het deeg
  300 g bloem
                                        1 dl lauw water
                                          snuifje zout
                                        een ei
                                       2-3 eetlepels van de olie-heb ik drie
Nu komt het gedeelte waar ik altijd vallen, maar, maar dit keer werkte fine.Stretchedperfect en de uiteinden van het deeg goed gebonden.
Ik sneed de uiteinden en de randen van de vulling besmeurd met olie. Met behulp vanfijne tafelkleed rolde het en in kleine geolied oven dish.Baked op 200 C, en als ze een mooie rijke kleur te krijgen, Gegoten de crème op hen.
Nu gaan we terug naar het begin van het verhaal, mijn betere helft vroeg of ik kon doen dit vaker, wat betekent dat de 'zoon' van de taart Espalanade 'was tevreden endus ik was blij ook.

****
Wenn ich diese diente mein Mann sagt, ich erwarte nicht, dass sie so gut sein wie inder Esplanade Hotel,weil er immer lassen Sie mich wissen, dass Esplanade am besten macht!Und er kann noch riechen und die waren so fein, dass er auch heute noch den Geschmack fühlt. Ich dachte, Sie müssen eine echte Torte gemachtZagorje Weise versuchen, garniert mit Sahne und hausgemachter gebacken.

Ich getan habe sie viele Male und in verschiedenen Rezepten und manchmal etwas weniger erfolgreich, und manchmal ein bisschen mehr.
Für die Füllung habe ich ein halbes Kilogramm Frischkäse, 1 dl Rahm, ein Ei und eine Prise Salz

Für den Teig
  300 g Mehl
                                        1 dl lauwarmem Wasser
                                          Prise Salz
                                        1 Ei
                                       2-3 Esslöffel Öl-I stellte drei
Jetzt kommt der Teil, wo ich immer bin, sondern fallen, aber dieses Mal klappte esfine.Stretched perfekt und die Enden des Gebäcks gebunden gut.
Ich schneide die Enden und Ränder der Füllung bestrichen mit Öl. Mit feinenTischdecke rollte es und in kleine geölt Backofen bei 200 C dish.Baked, und wenn sie eine schöne satte Farben zu bekommen, goss die Sahne auf sie.
Nun kommen wir zum Anfang der Geschichte zurückmeine bessere Hälfte gefragt, ob ich tun könnte dies öfter, was bedeutet das "Sohn" der Promenade der Stadt verlaufen "pie zufrieden war und so war ich auch glücklich.

More from this Blogger/Meer van deze Blogger/Mehr von diesen BLogger

Octopus Goulash/Pipen Goulash

Almonds Cake/Amandelen Taart./Mandeln Kuchen

Please also visit Blog which is also in English:http://lakakuharica.blogspot.com/

понедељак, 19. децембар 2011.

Baked Cabbage with chicken/Gebakken Kool met kip/Gebakkener Kohl mit Hunhnfleish


Todays post comes from our  fantastic cook Mr can do anything.Check it out on his blog:Good food
I love cabbage and although I first when talking to him thought to share another recipe, when I opened his blog and saw this, I was sold.I am sure he wo'nt mind.This is such a nice comforting dish.And tasty:) O yeah.
Thank you Zoran!

Sometime ago I made ​​fried cabbage, Ranka and I liked it, but kids were not thrilled.That's why I went a little skeptical that this will go, and to be sure  mashed potatoes are prepared.
Once done they came for more, the greatest reward for making food:). Much better would certainly be  if added to the dry sausage and / or bacon, but then there would be such a 'healthy'.

I'm not sure that the cabbage and chicken are common combination. This time had no choice  cabbage in the fridge was standing next to poultrymeat, and as noone felt like going shopping ,  they found themselves together in a dish.

Usually I try to give weight and / or volume needed foods. This time I didn't ;all depends on what we have in the kitchen. And here's how it's all done ...


Required:

a small head of cabbage
two carrot
a parsnip
one small onion
a stand of celery
one large tomato
three chicken breasts meat, boneless and skinless
olive oil
salt, pepper, spice made ​​from dried vegetables

Preparation:

First Cut them into dice 'onion, parsnip and celery, and carrots in rings.
Second Fry in olive oil cutted vegetablesAdd saltpepper.
Third When you get glassy color, add the shredded cabbage into strips. Again, add saltpepper and add the seasoning of dried vegetables.
4th Tomatoes cut in cubes and add to the cabbage and stirFry and mix for 10-15 minutesuntil cabbage becomes soft and do not change color.
5th Chicken breasts cut in length, and then crosswiseFry them in olive oilso you get white meat. Season with salt and pepper.
6th In ovenproof dish, pour half of the cabbageThe layer of cabbage , chicken and pour the juice which was created during roasting. =.
7th Bake  in the oven at 180-200 ° C for about 30 minutes. Cover with foil if the surface  cabbage starts to 'burn'Serve warmBon Apetit.



******

Het bericht van vandaag is afkomstig van onze fantastische kok Mijnheer die alles kan. Bekijk  zijn blog:Ik hou van kool, en hoewel ik erst met hem gepraat heb over een andere gastrecept. toen ik dit zag kon ik niet weerstaan.
Dank je Zoran!
In het verleden maakte ik gebakken kool, Ranka en ik vond het lekker, maar kinderen waren niet echt blij. Daarom, was ik een beetje sceptisch toen ik dit maakte en had al aarrdappel puree klaar.Toen het klaar was, vroegen ze om meer; de grootste beloning voor het maken van eten:). Veel beter zou het zeker geworden zijn  met drooge worst of gerookt spek aan toegevogd  maar op deze manier was het 'gezonder'.
Ik ben niet zeker dat de kool en kip een ideale combinatie is. Dit keer was er geen keuze voor mij, omdat de kool in de koelkast  naast  kippeborst stond , Niemand voelde er voor om te gaan winkelen en zo  belandel deze koelkast buuren samen in dit gerecht.
Normaal probeer ik  gewicht en / of volume van te gebruiken ingrdienten op te schrijven.. Dit keer doe ik het niet, het hangt allemaal af van wat we hebben in de keuken. En hier is hoe het allemaal word gedaan ...

Ingredienten:
een klein hoofd van kooltwee worteleen pastinaakeen kleine uieen tak van selderijeen grote tomaatdrie stukken borstvlees, zonder been en zonder velolijfoliezout, peper, kruiden gemaakt van gedroogde groenten
Bereiding:
Eerst snijd  in dobbelstenen ui, pastinaak en selderij en wortelen in ringe .Tweede Bak  groenten in olijfolie.Voeg zout, peper.Derde Wanneer u glazige kleur krijgt, voeg de gesneden kool in reepjes. Nogmaals, voeg zout, peper en voeg de kruiden, van gedroogde groenten.4e Tomaten in blokjes gesneden en voeg bij de kool . Bak gedurende 10-15 minuten, tot de kool zacht word..5e Kip borsten snijden in de lengte, en dan dwars. Bak ze in olijfolie.. Breng op smaak met zout en peper.6e In ovenvaste schaal Geef de helft van de kool. Daarop de kip en dan de andere helft van de kool  en giet het sap die werd gemaakts het baken.7eIin de oven op 180-200 ° C gedurende ongeveer 30 minuten. Bedek met foilals het oppervlak begint te 'branden'. Serveer warm, Eet smakkelijk.
******Der Post von heuteist von unseren wunderbaren Koch, der alles  kann, .Siehe seinem Blog: Ich liebe Kohl, und obwohl Ich mit ihm gesprochen habe über einen anderen Gast Rezept. wie ich das sah, konnte ich nicht widerstehen.Vielen Dank Zoran! In der Vergangenheit habe ich gemacht Kraut  gebakken, Ranka und Ich haben es lecker gefunden, aber die Kinder waren nicht wirklich so glücklich, ich war ein wenig skeptisch, als ich dieses Essen machte und hatte schon fuer jeden Fall Kartoffel Puree gemacht.hatte.Wenn es fertig war, baten sie um mehr, die größte Belohnung für die Zubereitung von Essen:). Viel besser wäre sicherlich werden mit Wurst oder Speck zuzufuegen , aber dieses war "gesünder".Ich bin mir nicht sicher, dass die Kohl und Huhn eine perfekte Kombination ist. Diesmal gab es keine andere Wahl für mich, denn das Kraut in den Kühlschrank neben Hühnerbrust, war niemand da, um einkaufen zu gehen und so belanden Kühlschrank Nachbahr zusammen in diesem Gericht.Normalerweise habe ich das Gewicht und / oder das Volumen von Zutaten schreiben.. Dieses Mal habe ich  es nicht getan, es hängt alles davon ab, was wir in der Küche haben. Und hier ist, wie es gemacht wird ...

Zutaten:Ein kleiner Kohlkopf 
zwei kleine Zwiebeln, pastinaak,ein Sellerie,drei große Tomaten  einige Moeheren ,drei Stück Brustfleisch, ohne Knochen ,-Öl Salz, Pfeffer, Gewürze aus getrockneten GemüseZubereitung:Schneiden in Würfel Zwiebeln, Pastinak und Sellerie und Moehren in Ringe schneiden. Olivenoel.Voeg Zweiten Kochen Sie Gemüse in Salz, peper.Derde Wenn glasige Farbe, fügen Dege geschnittenen Weißkohl. Wieder, salzen, pfeffern und die Gewürze, getrocknete Tomatenwürfel groenten.4e und fügen Sie den Kohl. Backen Sie für 10-15 Minuten, bis der Kohl weich geworden .. 5. Chicken Brüste der Länge nach geschnitten und anschließend zu überqueren. Fry in Olivenöl .. Mit Salz und peper.6e in Auflaufform geben die Hälfte des Kohls. Dann das Huhn und die andere Hälfte des Kohls und gießen Sie den Saft, der aus der baken.7eIin den Backofen auf 180-200 ° C etwa 30 Minuten lang war. Deckel mit foilals der Oberfläche beginnt zu "verbrennen". Heiß servieren, essen leckere attraktiv.******

More from this blogger:
Meer van deze blogger
Mehr von diesen Blogger

Carrot and Parsnip Soup/Wotel en Pasternaak soup/Karotten und Pastinak Suppe 
Bread Flower/Bloem Brood/Brot Blume

Terrine Spring/Voorjaars Terrine/Fruehlings Terrine




// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer